İlk olarak 14 Mart 1919’da İstanbul’un işgalini protesto ederek Tıp Bayramını kutlayan hekimlerimiz; Tıbbiyelilerin yurt savunma hareketini de başlatarak duyarlılıklarının insan hayatıyla sınırlı olmadığını, vatan savunmasının insan hayatından önce geldiğini bir kez daha göstermiştir. Bugün de vatan savunması için her türlü zorluğa göğüs gereceklerine inandığımız hekimlerimize tüm vatandaşlarımız, Gazi Mustafa Kemal’in “ Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz” sözünü anarcasına hiçbir tereddüt göstermeden canlarını ve sağlıklarını emanet etmektedir. Zaman mefhumu olmaksızın çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık personelinin bütün gayreti de; vatandaşlara zamanında ve kaliteli sağlık hizmeti sunarak sağlıklarına yeniden kavuşmasını sağlamaktır.

Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde, ilimizde de sağlık hizmeti alan vatandaşların daha iyi hizmet almasını sağlamak ve hizmeti sunan sağlık personelinin kaliteli, modern ve meslek onuruna yakışır mekânlarda hizmet verebilmeleri için önemli yatırımlar yapılmaktadır. Gerçekleştirilen tüm hizmetlerde insan odaklı hizmet anlayışı benimsenmektedir.

Hekimlerimizin yüreklerindeki insan sevgisi ile hastaların kendilerine gösterdikleri küçük bir tebessüm bile onlar için eminim ki birçok ödülden daha değerlidir. Böylesine meşakkatli bir mesleği sevgi ve azimle gece gündüz demeden fedakârca yerine getiren tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmelerini diliyorum.