Şanlıurfa, filyasyon oranı (hastalığın kimden bulaştığının tespit oranı) düşük çıkmasına rağmen, alınan tedbirler neticesinde koronavirüs vakasının Türkiye’de en az olduğu iller arasında yer aldı. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, gündemle ilgili MEDYAURFA.COM’a açıklamalarda bulundu. 

Gazeteci Sedat Atilla’nın sorularını yanıtlayan Vali Abdullah Erin, Şanlıurfalılara önemli bir çağrıda bulundu.

Şanlıurfa’da pandemi ile mücadelede sağlık teşkilatı, kolluk kuvvetleri, idari amirler, büyükşehir ve diğer belediyelerle uyum içerisinde erken tedbir aldıklarını belirten Vali Erin ‘’Bu hastalığa bulaşma ihtimali olan vatandaşlarımız ve onların temasta olduğu kişilerle ilgili çok yakın takiplerimiz var. Alınan çok radikal kararlar var. Hızlı ve proaktif bir şekilde hastalığın önüne geçen tedbirleri alıyoruz. Bunun neticesinde pozitif vaka yok demiyoruz, var fakat tedbirleri gevşetirsek bu hastalığın geniş bir kesime yayılma ihtimali var’’ dedi.

‘’Büyük emekler, büyük çabalar var’’

Şanlıurfalılara seslenen Vali Erin ‘’Sizin aracılığınızla bir kez daha 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum; Binlerce kamu görevlisi ile canla, başla yürütülen bu mücadelede, elde edilen bu sonucu gölgeleyecek en ufak bir tutum içerisinde olmasınlar. Urfalı kardeşlerimiz kurallara uysunlar. Evinden çıkmak zorunda olan vatandaşlarımız maskelerini taksınlar. Sosyal mesafeye dikkat etsinler. Tüm mecralardan çağrılarda bulunuyoruz. Hep birlikte bu illetin üstesinden gelebiliriz. Salgından dolayı kentimizde hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Cenabı Allah’tan onlara rahmet diliyorum. Halen yoğun bakımda olan, entübe olan vatandaşlarımız var. Gece-gündüz 24 saat esasına göre onların temasta olduğu insanlara yönelik büyük emekler, çabalar var. İnsanlarımızın toplu olarak bulunduğu alanlarla ilgili aldığımız geniş tedbirler var. Sürekli denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızı mümkün olduğunda toplu alanlardan kaçınmalarını rica ediyoruz’’

‘’Hepsinin gözlerinden öpüyorum’’

Şanlıurfa’da görev yapan; Sağlık çalışanlarına, kolluk kuvvetlerine ve kamu görevlilerine koronavirüsle mücadelelerinde ki yoğun gayretlerinden dolayı teşekkür eden Vali Erin ‘’Sağlık çalışanı kardeşlerimiz uzun saatler çalışıyorlar. Mesai bittiğinde de aileleri açısından risk olmasın diye misafirhanelerde konaklıyorlar. Hepsini tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum. Emniyet teşkilatımız il ve ilçe merkezlerinde, Jandarma teşkilatımız da kırsalda pandemi ile mücadele konusunda 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması tedariği ile sağlık hizmetlerinin yürütülmesi ve tüm ihtiyaçlarının karşılanması konusunda mücadele ediyorlar. Gönüllü çalışan vefa gruplarımızda binlerce kardeşimiz var. 24 saat esasına göre telefonla yönlendirilen çağrılara koşuyorlar. Pazarlarda, otobüs duraklarında, yoğunluk yaşanan çarşı merkezlerinde, ellerinde paketlerle maske dağıtan kardeşlerimiz var. Hepsini tebrik ediyorum’’ dedi.

Vali Erin açıklamalarının sonunda MEDYAURFA.COM’a da teşekkür etti. Erin ‘’Vatandaşlarımıza bu mesajlarımızı iletmemize vesile olduğunuz için, pandemiyle mücadelenin başlangıcından bugüne, daha önce Urfa’da yaşadığımız tüm problemli konularda devletimizin yanında sergilediğiniz tutumu devam ettirdiğiniz için de teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum’’ dedi. 

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili bu akşam yaptığı basın toplantısında önemli bilgiler verdi. Bakan Koca ''Filyasyon çalışmasında temaslı takibinin en yüksek oranda sonuçlandığı il, yüzde 99 ile Zonguldak, en düşük il ise yüzde 92 ile Şanlıurfa’dır'' dedi.