İki kere Akademi ödülü kazanmış Meksika asıllı Amerikalı aktör Anthony Quinn'e benzerliği ile tanınan 58 yıllık oyuncu Bekir Felhan, vefat etti.

Merhum Felhan’ın cenaze namazının bugün ikindi namazında Harran Kapı camisinde kılınacağı ve cenazesinin Harran Kapı aile mezarlığında defin edileceği öğrenildi. Felhan ailesinin taziyeleri Hac Mehmet Felhan Kültür evinde kabül edeceği bildirildi.

Bekir Felhan, baş rollerini Erol Taş ile Sadri Alışık'ın oynadığı Ali Baba ve Kırk Haramiler, Hüseyin Peyda'nın oynadığı Kaderim Böyle İmiş, Yılmaz Güney ve Erol Taş'ın oynadığı Hudutlar Kanunu, Özcan Deniz, Fikret Hakan, Şevval Sam ve Şebnem Dönmez'in oynadığı Aşkın Dağlarda Gezer, Fatma Girik'in oynadığı Gurbet Kadını gibi çok sayıda sinema filmi ve dizide rol aldı.

Vizörüme Yansıyan Bir Portre: Meksika asıllı Amerikalı aktör Anthony  Quinn'e benzerliği ile tanınan 60 yıllık sinema ve dizi oy… | Amerikalı  aktörler, Aktör, Portre

Daha önceden de tespih merakı olan ve koleksiyon yapan Felhan, sinema sektörünün kan kaybetmesiyle birlikte tarihi Gümrük Hanında seyyar tezgah kurup ekmek parasını kazanıyordu. Tespih koleksiyonunu da satmak zorunda kalan Felhan, son yıllarda hem tespih satıyor hem de kendisine gelen küçük rolleri değerlendiriyordu. En son 2017 yılının sonlarında vizyona girmesi beklenen Kervan 1915 sinema filminde Ermeni bir fotoğrafçıyı canlandıran Felhan, yönetmenleri bölgede film çekmeye davet etmişti.

Fotoğraf açıklaması yok.

MEDYAURFA.COM