Milletvekili Gülender Açanal, yayınladığı mesajda tüm vatandaşları saat 21.00’da balkonlarda istiklal marşı okumaya davet etti.

Açanal, mesajında şu ifadeleri kaydetti;

‘’Türkiye Büyük Millet Meclisi nin açıldığı 100 yıl önce bugün, bu millet kurtuluş mücadelesindeki kararlılığını tescil etmiştir. Kurtuluş zaferimizin başlangıcı olmuş ve Cumhuriyet yolunda önemli bir adım atılmıştır. Atatürk şöyle demiştir; "Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir." Milli egemenliğimizin nice yüzyıllar devamını diliyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924 te bu günün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş,  23 Nisan 1929 da ise Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklara armağan etmiştir. Geleceğimiz olan çocuklarımıza duyduğumuz sarsılmaz güven, ileriye daima umutla bakmamızı sağlayacaktır. Yeni nesiller bizlere bırakılan bu ülkeyi daha iyi yerlere taşıyacaktır. Coşkuyla, çocuk sesleri ile gururla kutladığımız bayramımızı bu sene buruk bir şekilde kutluyoruz. İnşallah hastalığı yenecek önümüzdeki yıllar daha bir sevinçle mutlulukla kutlayacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum. Bu akşam saat 21:00 de balkonlarımızda ellerimizde bayraklarımızla, tüm gücümüzle İstiklal Marşımızı gururla söyleyelim.

Bu gece ilk teravih ve sahurla karşılayacağımız Ramazan-ı Şerif in tüm İslam alemine huzur, sağlık ve bereket getirmesini Rabbimden diliyorum. Orucumuzu tutalım evlerimizde kalmaya devam ederek tedbirle ibadetlerimizi yapalım. Yakınlarımıza, şehrimize, ülkemize ve tüm İslam alemine insanlığa şifa vermesi için dua edelim.

Tüm hemşerilerimin Ramazanını mübarek ediyor, saygılar sunuyorum.’’