Baydilli berberler ve kuaförlerle iftarda buluştu Baydilli berberler ve kuaförlerle iftarda buluştu

Akçakale’de kadın istihdamının artırılması ve kadınların sosyalleşmesi açısından Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın öncülüğünde hayata geçirilen merkezde, kadınlar mesleki eğitim hayallerine kavuşuyor.

Akçakale Belediyesi Kadın Spor ve Aktivite merkezinde kadınlara yönelik mesleki ve teknik becerilerini ile hobini geliştirecek kurslar devam ediyor. Yoğun ilgi gören kurslarda şuan 55 kursiyer eğitim alıyor.  Kursiyerlere ilgi alanlarına göre filografi, telaryum, el sanatları, resim, dikiş nakış, kuaför eğitimi ile okuma-yazma ve Kuran-ı Kerim kursları veriliyor. Kursların sonunda başarılı kursiyerler, sertifika alma imkanına sahip oluyor.

Merkeze ve kurslara dair açıklamalarda bulunan Filografi Eğitmeni Şemme Yedikardeş, kadınların hem meslek öğrendiğine hem de sosyalleştiklerine dikkat çekerek belediyeye sağlamış olduğu imkanlardan dolayı teşekkür etti ve tüm kadınlara merkeze gelmeleri için çağrıda bulundu. 

EĞİTMEN BAL: KENDİ İŞYERİNİ AÇAN ÖĞRENCİLERİMİZ VAR

Dikiş Nakış Eğitmeni Yaze Bal ise merkez sayesinde kadınların istihdama katıldıklarını belirterek “Belediyenin bize sağlamış olduğu yerden dolayı onlara teşekkür ediyoruz. Buraya gelen bayanlara meslek edindiriyoruz. Kadından en azından ailelerine maddi olarak ufak da olsa katkıda bulunuyorlar. Burada meslek öğrenip kendi işyerini açan öğrencilerimiz var” dedi.

ÖĞRETMEN GÜNGÖR: BOYA, TUVA ALAMAYANLAR BURADA YETENEKLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Resim Öğretmeni Birgül Güngör ise kurslar sayesinde özellikle maddi imkanı olmayanlar için büyük bir imkan sağlandığını dile getirdi ve şöyle konuştu:
“Akrilik boya kursumuzda öğrencilerimiz yeteneklerini daha çok geliştirme imkanı buluyor. Belediyemizin sağlamış olduğu imkanlar sayesinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Kare kalem çalışmaları da devam etmekte. Haziran Ayı sonunda kursumuz olacak. Yapılan eserler sergilenecek. Belediyeye teşekkür ediyoruz. Bu sayede evde oturan öğrenciler boya tuval almaya imkanı olmayan öğrencilerimiz bu sayede yeteneklerini daha da geliştiriyor. Kursumuza gelerek bilgilerini artırmış oluyorlar.”

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Kursiyerlerden Hatice Kübra da “Hocalarımız gayet ilgililer” diyerek kendilerine bu imkanı sunan belediyeye teşekkür etti.  Öte yandan kursta el emeği göz nuru ürünler için yakın zamanda sergi düzenleneceği belirtildi.