Akçakale Belediye Başkanlığı ve Terahum Derneğinin ortak çalışmasıyla, Türk ve Suriyeli ailelere yardım amacıyla ekmek dağıtımı gerçekleştirildi.

Belediye görevlileri ve dernek yetkilileri, ilçede yaşayan mağdur olan ailelerin ekmek ihtiyacını karşılamak amacıyla, sivil toplum kuruluşları tarafından dağıtılan ekmeklerin, ihtiyaç sahibine ulaştırılması için gerekli çalışmaları başlatan Akçakale belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya mesai mefhumu gözetmeksizin ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardımlarımız aralıksız devam edecektir. Dedi.

Ekmek dağıtımı Akçakale Belediye Başkanlığı binası önünde düzenli bir şekilde haftanın 3 günü ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.

Ekmek dağıtım sonrası Akçakale Belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya’yı Makamında ziyaret eden Kuveyt vakıflar bakanlığı görevlisi Şeyh Halid Er-rife-i, Yaptığı açıklamada, Türkiye’ye Suriyeli ve Iraklı vatandaşlara gösterdikleri misafir perverlikten dolayı teşekkür etti.

Rife-i; Türkiye’ye ve Türk hükumetine teşekkür ediyorum. “Müslüman ve gayri Müslim olan insanlara yardım ediyorlar. Ayrıca gece gündüz demeden kapıları Müslüman kardeşlerimize açıp ağırlayan Akçakale belediye başkanına da ayrıca teşekkür ediyorum. Allah Hayırlarını kabul etsin.” Şeklinde konuştu

MESAİ MEFHUMU GÖZETMEKSİZİN İNSANİ YARDIMLARA DEVAM EDECEĞİZ.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ise. Yüz yılın felaketi ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek yapılan bu yardımların çok ehemmiyetli olduğunu söyledi.

Yalçınkaya.“Bu yapılan yardımlar yetersiz, kalıcı yardımların yapılması lazım bu insanlara günlük işler tesis etmek lazım, bu konfeksiyon atölyeleri olabilir, sera atölyeleri olabilir bu manada günlük hayatını idame ettirecek işlerin burada yapılması lazım.  Kendilerinden destek bekliyoruz.  Allah hayırlarını kabul etsin. Allah kendilerine daha fazlasını iade eder. Çünkü yapılanlar hayır işidir. Allah her hayrı daha fazlasıyla kısmetine koyar, Onun için buradaki bizim çektiğimiz zahmetler ve burada yaptığımız her gayret Allah indinde her zaman bir şekilde yarınki dünyamızda karşımıza çıkacaktır. Biz bu vesile ile bugün Cumartesi Pazar mesai mefhumu gözetmeksizin insani yardımlara devam edeceğiz. Kendileri de bu konuda bizlere destek olmaya devam edecekler. Ziyadelerinden dolayı kendisine, ekibine ve Kuveyt devletine teşekkür ediyorum.”Dedi.