Ramazan Ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere yönelik desteklerinin devam edeceğinin altını çizen Başkan Yalçınkaya, “İnşallah devamı da gelecek ve akabinde daha fazla yardımlarımız da olacak” dedi.

Sosyal belediyecilik alanında Akçakale halkına ve ilçede ikamet eden Suriyeli ailelere yönelik çeşitli alanlarda yardım ve desteklerde bulunan Akçakale Belediyesi, Başkan Mehmet Yalçınkaya’nın girişimleri ile Ramazan Ayı içerisinde de çalışmalarını devam ettiriyor. İhtiyaç sahibi olarak belirlenen 500 aileye, Suudi Arabistan merkezli Nedva Derneği ile yapılan görüşmeler sonucunda iftar vakti sıcak yemek dağıtımı yapılmaya başlandı.

İftarlık dağıtımında dağıtım ekibine eşlik eden Başkan Mehmet Yalçınkaya, sosyal mesafe kuralı ve Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde ailelere iftarlıklarını ikram edip, sohbet etti. Akçakale Belediyesi olarak her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduklarını kaydeden Başkan Yalçınkaya, desteklerinin Ramazan Ayı boyunca çeşitli alanlarda da devam edeceğini vurguladı.

Yapılan dağıtıma ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet Yalçınkaya, şunları söyledi:

“Ramazan Ayının başlangıcıyla birlikte ilçemizde ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve Suriyeli kardeşlerimize, Allah razı olsun Suudi Arabistan Devleti ve Nedva Derneğinin gayretiyle günlük bin kişilik sıcak yemek dağıtımımız oluyor. İnşallah devamı da gelecek ve akabinde daha fazla yardımlarımız da olacak. Bütün gayretimiz, bu Ramazan Ayı boyunca burada çoluk çocuk, vatanlarından edinmiş kardeşlerimizin sofralarına bir ekmek, bir çorba koyabilmek. Bu sıkıntıyı hep birlikte bütün Müslümanlar olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

Suudi Arabistan merkezli Nedva Derneği Akçakale temsilcisi Hassan Esentemiz ise, katkılarından dolayı Akçakale belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’ya teşekkül etti.