Akçakale Belediyesi ekiplerince çöp konteynırlarının çevresinde biriken yağ, kir ve ürün kalıntıları ile benzeri çöplerin çevrede oluşturacağı kötü koku ve kirliliği önlemek amacıyla çöpler alındıktan sonra özel konteynır yıkama aracı ile konteynırlar yıkanıp dezenfekte edildi.

Halkın sağlığı ve çevre temizliğinin en hassas konulardan biri olduğunu belirten Başkan Mehmet Yalçınkaya; Tüm cadde ve sokaklarımızda temizlik çalışmalarımız devam ederken, periyodik olarak gerçekleştirilen ilaçlama ve temizlik işlerine ara vermeden devam ediyoruz. Bu pandami döneminde İlçemizde bulunan bütün çöp konteynerlerimizi, yerinde yıkayarak, özel ilaçlarla dezenfekte ediyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, dezenfekte işlemi ile kötü koku ve bakteri oluşumunun önüne geçiyor. Bu çalışma ile sadece konteynerlerin temizliği değil, şehir içinde çeşitli atıklardan kaynaklanan kirli noktalarda da bu dezenfekte işlemi sağlanıyor" dedi.

Vatandaşlar ise gerçekleştirilen çalışmanın son derece önemli olduğunu belirterek, belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya’ya ve çalışanlarına teşekkür etti.