Akçakale Belediyesi’nin ulaşımda çözüm odaklı ve sürdürülebilir projeleri sayesinde ilçeye yapılan 3 yeni kavşak ile trafikte yepyeni bir dönem başlıyor.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın girişimleri, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile trafiği rahatlatmak amacıyla Halep yolu, Ceylanlı ve hastane yolu üzerinde 3 adet kavşak yapılıyor. Kavşakların yapımında sona yaklaşılırken bir yandan da çevre düzenlemesi, refüj ve kaldırım çalışmaları da yürütülüyor.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya da çalışmaları yerinde inceledi. Yetkililere çalışmaların hızlandırılması talimatını veren Başkan Yalçınkaya çalışmalar tamamlandığında ilçenin çehresinin değişeceğine dikkat çekerek “Anayolda 3 refüj, 3 tretuvar çalışması var. Birisi Halep yolu Kavşağı, ikincisi Ceylanlı Kavşağı, üçüncüsü de inşallah hastane kavşağı olacak. Bu üçünün de düzenlemelerinin sonuna geldik. Son aşamasında ağaçlandırma, çiçeklendirme ve aydınlatma çalışmalarını yapıyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden izin çıktı. Kavşaklar ile ulaşımda rahatlama sağlanacak. Çalışmalar tamamlandığında mükemmel bir yer olacak. Ortadoğu'nun çıkış ve giriş kapısı, Akçakale'ye yakışır, yıldız ilçenin gereğini yerine getirmiş olacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.