Başkan Yalçınkaya “Önümüzdeki 3 ay içerisinde burayı faaliyete sokarak, burada başlangıç olarak 300 kişinin istihdamı ile ilgili adım atacağız” dedi.

Başkan Mehmet Yalçınkaya’nın girişimler ile ilçe istihdamına katkı sağlamak amacıyla ilçeye kazandırılan tekstil fabrikası yatırımcısını buldu. 

MOSİ Tekstil Fabrika Müdürü Serdar Önder, ilçede yapılacak fabrikanın yatırımcısı olarak Başkan Yalçınkaya’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette projenin detayları ve teknik konular görüşüldü. 

BAŞKAN YALÇINKAYA: HEDEFİMİZ İŞ KAPISI AÇMAK

Ziyarete dair açıklamalarda bulunan Başkan Yalçınkaya fabrikada ilk etapta 300 kişinin istihdam edileceğine dikkat çekerek “Kalkınma Ajansı’ndan aldığımız tekstil fabrikasının üretimine, inşaatına başlayacağız. MOSİ firması yetkilileri ile bir araya geldik, gelecekle ilgili planlamamızı yaptık. İnşallah önümüzdeki 3 ay içerisinde burayı faaliyete sokarak, burada başlangıç olarak 300 kişinin istihdamı ile ilgili adım atacağız. Hedefimiz üretim, ithalat, ihracat ve buradaki insanlarımıza iş kapısı açmak. Bu arkadaşlarımızın 3 yerde fabrikası var Akçakale'deki 4 olacak.

BİR FABRİKA MÜJDESİ DAHA

Başkan Yalçınkaya bir fabrika müjdesi daha vererek şöyle konuştu:
“Bizler de ilk fabrikadan sonra inşallah arkasından Kalkınma Ajansı’ndan bir fabrika talebinde daha bulunduk. Onu da inşallah buna ilave edeceğiz. Hedefimiz Akçakale'yi üretim üssü haline getirmek, ihracat üstü haline getirmek ve bu adımı da bugün burada arkadaşlarımızla beraber atıyoruz. İnşallah en kısa sürede buradaki kardeşlerimize iş imkanı, ekmek bulma, gelecek sunma imkanı sağlayacağız. Hedefimiz üretim, hedefimiz işsizliğin bertaraf edilmesi, hedefimiz buradaki insanların mutlu olarak hayatını devam ettirmesi. Bu fabrikanın, bu tesisin bu çalışmanın bölge insanımıza hayırlı olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Allah ve yar ve yardımcımız olsun.”
Fabrika Müdürü Önder de “Destek olmak, burada yatırım yapmak bizim için de çok önemli. Başkan Bey'e de çok teşekkür ediyorum bu konuda bize verdikleri destekler için” diye konuştu. 

PROJEYE DAİR

Başkan Yalçınkaya'nın girişimleri ile Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Akçakale Belediyesi’nin ortak projesi olarak ilçede hazır giyim sektörüne kazandırılmak üzere “Anahtar Teslimi Tekstil Fabrikası Yapım Projesi” için geçtiğimiz aylarda protokol imzalandı.  Fabrika tamamlandığında ilçeye ilk kez kamu eliyle bir fabrika kazandırılmış olacak ve istihdama büyük katkı sağlanacak.