AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız beraberindeki partili heyet ile Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’yı makamında ziyaret etti.
Başkan Yalçınkaya ziyarette Vekil Yıldız’a ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve planlanan projeleri iletti. Projeler üzerine yapılan istişarelerde otogar ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için dirsek teması yapılmasına karar verildi.

VEKİL YILDIZ: OTOGAR VE OSB İÇİN BAKANLIKLARA TALEBİMİZİ YENİLEYECEĞİZ
Ziyarete dair açıklamalarda bulunan Vekil Yıldız, hem Akçakale hem bölge için önemli olan OSB ve otogar projesi için Ankara düzeyinde destek sözü vererek ““Başkanımızın çok güzel hizmetleri var burada. Hizmetleri de devam ediyor. İki tane projemiz kalmış; bir otogar projesi bir de organize sanayi bölgesinin yapılması ile ilgili proje çok güzel 2 proje. İnşallah önümüzdeki günlerde kendisi de Ankara'ya geldiğinde beraber tekrardan ilgili bakanlıklara gidip talebimizi yenileyeceğiz” dedi.

“ÇOK MEMNUN KALDIM. BAŞKANIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Vekil Yıldız “Havaalanı gibi yolumuz var” diyerek özellikle üst yapı çalışmalarından dolayı Başkan Yalçınkaya’yı şu sözlerle takdir etti:
“Maşallah Akçakale'ye girdiğimizde ben çok mutlu oldum. Hastanemiz yapılmış. Yolumuz çok iyi. Havaalanı gibi yolumuz var. Ben köyleri de dolaştım bugün. Ceylanpınar Akçakale yolumuz çok güzel olmuş. Köy yollarının da altyapısı yapılıyor stabilizesi yapılıyor. Burası sınır hattında ve gümrük kapısı olan bir yerimiz. Bizim için çok kıymetli, ülkemiz için çok kıymetli olan bir yer. İthalatın ve ihracatın merkezi olur umarım ilerleyen zaman diliminde. Karşı tarafta da bir nebze de olsa bir rahatlama oldu. ilerleyen süreçte daha da iyi olur inşallah. Buradan Akçakaleli kardeşlerimiz çok iyi faydalanırlar. Ben çok memnun kaldım. Başkanıma teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Akçakale halkına da sevgi ve selamlarımı iletiyorum.”

BAŞKAN YALÇINKAYA’DAN BİRLİK BERABERLİK VURGUSU
Başkan Yalçınkaya ise birlik ve beraberliğe vurgu yaparak “İbrahim Halil Yıldız hem bizim vekilimiz, hem kardeşimiz. Tarihten gelen bir birlikteliğimiz var Suruç ile. Şimdi yine beraberiz. Birlikte mücadele ediyoruz. Hedefimiz sınır da yıldız bir ilçe yaratmak. İthalat ve ihracatın merkezi bir ilçe yaratmak. Burada Suruç'un çok büyük bir katkısı olacak. Ben buna her zaman inanıyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YALÇINKAYA: AKÇAKALE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK
OSB ile Akçakale’nin cazibe merkezi haline geleceğini belirten Başkan Yalçınkaya “Vekilimiz ile OSB’nin bir an önce iznini alıp inşaatına başlamamız lazım. Burası inşallah yakın bir tarihte Türkiye'nin cazibe merkezi haline gelecek. Bu gayretle birlikte çalışıyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Ziyaretlerinden dolayı kendisine ve heyetine teşekkür ediyoruz” dedi.