Şanlıurfa'da derede suya kapılan çocuğu arama çalışmaları sürüyor Şanlıurfa'da derede suya kapılan çocuğu arama çalışmaları sürüyor

Akçakale Belediyesi ev sahipliğinde okuma yazma bilmeyen Akçakaleli kadınlar ücretsiz okuma yazma öğreniyor.

Başkan Yalçınkaya’nın ilçe kadınlarının hem sosyalleşmesi hem istihdam edilmesi için kapılarını açtığı Kadın Çalışma ve Yaşam Merkezinde çeşitli branşlarda 150 kursiyere eğitim veriliyor. Eğitmenler tarafından filografi, telaryum, kuaförlük, el sanatları, resim, dikiş nakış dersleri alan kadınların yanısıra 28 kadın da okuma yazma öğreniyor. Hayallerine kavuşmanın heyecanını yaşayan kadınlara kurs sonunda da başarılı oldukları takdirde sertifika veriliyor.

Merkezde el emeği göz nuru ürünler ortaya koyan kadınlar bu ürünlerin satışını da yaparak hem aile ekonomisine katkı sağlamış hem de meslek öğrenmiş oluyor. Ayrıca kursiyerler eğitim aldıkları sırada çocukları ise merkezdeki kreşte güvenli bir ortamda vakit geçiriyor. 

Başkan Yalçınkaya da beraberinde Kültür Merkezi Müdürü Hayati Yıldık ile merkeze giderek incelemelerde bulundu. Kursiyerlerle görüşen Başkan Yalçınkaya talep ve önerileri dinledi.