Şanlıurfa’da yaşayan 100 yaş ve üzeri 57 anneyi, sosyal mesafe ve maske kullanım kurallarını dikkate alarak gerçekleştiren Kaymakamlıklar, İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu’nun kendi kalema aldığı hatıra ormanı sertifikası ile Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in mektubunu annelere teslim ettiler.

Bakan Soylu ve Vali Erin’in anneler gününe özel hediyelerini de asırlık annelere takdim eden Haliliye Kaymakamı Metin Esen, gittiği evlerde annelerle sohbet ederek, hatırlarını sordu ve anneler gününü kutladı.

Bizlerin En Değerli Varlığı, Siz Annelerimizsiniz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun asırlık çınarlara gönderdiği sertifikalarda, “Dünyamız bugün büyük bir salgın hastalıkla mücadele ediyor. Siz değerli annelerimiz belki de ilk kez alıştığınız ve hak ettiğiniz kalabalık ziyaretlerden uzaksınız. Bilmenizi isteriz ki bir asırlık tecrübeniz ve bilgeliğinizin ışığında bizlerin en değerli varlığı, siz annelerimizsiniz. 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' Bu belge, devletimizin siz annelerimize minnetinin karşılığı olarak Sakarya ilinde Cennet Anneleri ormanında adınıza dikilen ağacın hatırasıdır. Ellerinizden sevgi ve muhabbetle öpüyorum." ifadelerine yer verildi.

Vali Erin’in 100 yaş ve üzeri annelere gönderdiği mektuplarda da, “Değerli Annemiz; Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında dünyaya gelen siz değerli annelerimiz, bu milletin kültür ve medeniyetinin hamurunu yoğuran esas kahramanlarsınız. Sizlerin hayat tecrübesi, dün olduğu gibi gelecekte de yolumuzu aydınlatan bir ışık olacaktır.

Evlerimizin başköşesindeki yerinizin, tüm milletimizin başının üstünde olduğunu belirterek, sizlerle daha nice yıllar birlikte olmayı diliyor, hürmet ve saygıyla ellerinizden öperek anneler gününüzü tebrik ediyorum.” ifadeleri yer aldı.

5529 Asırlık Annemiz Var

Anneler Gününde, İçişleri Bakanlığının Hz. Hatice Vakfı ile ortaklaşa başlattığı “Sakarya’da Cennet Anneleri Hatıra Ormanı” isimli proje için, 81 ilde yaşayan 100 yaş ve üzeri 5 bin 529 anne ziyaret edildi ve çeşitli hediyeler verildi.
Bakanlığın, Hz. Hatice Vakfı ile ortaklaşa başlattığı proje ile 81 ilde hayatlarını sürdüren 100 yaş ve üstü 5 bin 529 anne için Sakarya'da Cennet Anneleri ismiyle bir hatıra ormanı oluşturulacak.