Şanlıurfa’da inşaatı devam eden ve gecikmesi nedeniyle trafik yoğunluğuna neden olan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı diğer adıyla Karaköprü Farklı Seviyeli Kavşağı ile ilgili TBMM’de soru önergesi verdi.

Aziz Aydınlık, soru önergesinde ‘’Bu konuyla ilgili Şanlıurfa ve bölge halkı ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Bahse konu kavşak, bölgenin en yoğun kavşaklarından biri olduğu için inşaatın gecikmesi ya da geciktirilmesi büyük problemlere yol açmaktadır. Bakınız, acil sağlık hizmeti vermekte olan 112 acil yardım araçları dahi kavşakta ciddi sıkıntılar yaşamaktadır’’ dedi.

Aydınlık, TBMM’de Ulaştırma Bakanı Turhan’a Çevik Kuvvet Kavşağıyla ilgili şu soruları yöneltti;

1) Tarih olarak 2019 yılının 9. Ayında teslim edilmesi gereken bahse konu kavşak inşaatının “kamu tasarrufu” nedeniyle durdurulduğuna dair iddialar doğru mudur?
2) Bu nedenle teslim tarihi 2020 yılının 9. Ayına ertelenmiş midir?
3) Bugüne kadar inşaatın yüzde kaçı tamamlanmıştır? Kavşağın kesin teslim tarihi nedir?
4) 81.000.000 TL’lik bu iş için 2018 yılında ödenmesi gereken miktarın 60.000.000 TL olduğu; ancak 2018 yılında 12.500.000 TL ödendiği doğru mudur?
5) Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkili olmasına rağmen bahse konu kavşak inşaatı kendilerine sorulduğunda “açıklama yapmaya yetkili değiliz” demektedir. Sizin konuyla alakalı açıklamalarınız nedir?