Milletvekili Aydınlık, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyetimiz için eşsiz bir tarihi daha kutluyoruz bugün. Bin bir zorlukla yürütülen mücadelenin en önemli yapı taşlarından biri olan 30 Ağustos zaferi bir son olmadı, tam tersine bağımsız ve özgür bir Türkiye Cumhuriyeti için yeni bir başlangıçtı. 30 Ağustos, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayali olan siyasi, ekonomik ve askeri bağımsızlığını ilan etmiş; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti için çok uzun yıllar sürecek bir mücadelenin adımlarından biriydi. Bu zafer neticesinde kurulacak Türkiye Cumhuriyeti’nin sanayi, ekonomi, eğitim, tarım gibi alanlarda da kalkınması olmazsa olmazdı. Bu nedenle Başkomutan Atatürk, ‘siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, iktisat zaferleriyle taçlandırılamazlarsa elde edilen zaferler sürüp gidemez, az zamanda söner’ sözüyle savaş meydanlarında elde edilen zaferler sonrasında atılacak adımların ne kadar önemli olduğunun altını çizmişti.
Büyük bir kararlılıkla ilerleyen Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, nihayetinde milletimizin de desteğiyle hedefine ulaşmış ve genç Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.
Özellikle son 20 yılda komşu ülkelerimizde yaşanan savaşları ve ağır krizleri gördükçe Mustafa Kemal Atatürk’e minnet duygumuz daha da artıyor. Bugünlerde her ne kadar ülke olarak çok zor günlerden geçsek de o günlerde verilen haklı mücadelenin ve atılan adımların sayesinde ayakta durduğumuz gün gibi aşikâr. 
Bu vesileyle bir kez daha Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum.
Milletimizin zaferi; 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!”