25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “İtfaiyecilik Haftası” münasebetiyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye erleri ile bir araya geldi.

İtfaiye erleri ile itfaiyeci duasına iştirak eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan eşlik etti.

BAŞKAN BEYAZGÜL, YAPTIĞINIZ MESLEK KUTSAL BİR MESLEKTİR”

İtfaiyeci duasının ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Beyazgül, itfaiyecilik mesleğinin çok zor bir meslek olduğunu bu görevin kutsal olduğunu aktardı.

Başkan Beyazgül, “ Sizler her sabah ettiğiniz itfaiyecilik duasını her gün layıkıyla yerine getiriyorsunuz. Herhangi bir yangından sonra bizler de olay yerine giderek oradaki vatandaşlarımızla görevlilerle konuşuyoruz. İtfaiyenin dakikalar içerisinde yangının olduğu bölgeye intikal ettiğini duymak bizleri mutlu ediyor. Tüm itfaiye erlerimize bu özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Allah birliğinizi bozmasın. Bu çalışmalar ve başarılar ekip olarak çalışmanın bir sonucudur. Birbirinizle dayanışmanızı ve ekip ruhuyla çalışmalarını yakından takip ediyor ve görüyorum. Büyük yangınlarda dahi arkadaşlarımız fedakârca, canını hiçe sayarak yangına müdahale ediyorlar. İnsanın kendi evi yansa ancak bu kadar fedakâr olabilir. Sizlerin bu fedakârlığını takdir ediyor ve her birinize teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ANIZ YAKMAYALIM”

Tarım şehri Şanlıurfa’da ekinlerin biçildikten sonra tarlada kalan otların yakılarak toprakta bulunan canlıların da yandığını ifade eden Başkan Beyazgül anız yakmayalım canları yakmayalım uyarısında bulundu.

Başkan Beyazgül, “ Bizim inancımızda bir karıncanın bile canını incitmemek gerektiği vurgulanmıştır. Yakılan otlar içinde birçok canlı yaşamaktadır. Hiçbir canlı ateşle yakılmamalıdır. Toprakta bulunan canlıların her biri tarımda verimliliği artıracak faydalar sağlamaktadır. Disiplinle, gayretle ve fedakâr bir şekilde çalışıyorsunuz. Birliğiniz, beraberliğiniz, dayanışmanız daim olsun. Eksikliklerimizi de tamamlayarak yolumuza devam edeceğiz. Şanlıurfa’mız için her zaman en güzelini yapmaya devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcınız olsun” ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa'da aranan hükümlü yakalandı Şanlıurfa'da aranan hükümlü yakalandı