En büyük engelin sevgisizlik olduğuna dikkat çeken Başkan Ayşe Çakmak, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Her birey engelli adayı olduğunu unutmadan yaşamalı ve empati yapmalı. Bu bilinçle hareket edildiği takdirde engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımı ve başarı noktasında neler başarabildiğini hep birlikte görüyor olacağız. Onlara göstereceğimiz ilgi, şefkat ve vereceğimiz destekle sosyal ve kültürel yaşamda hak ettikleri yeri almalarını sağlayacak, hayata olan bağlılıklarını daha da güçlendirecektir.”

Engelli vatandaşlara yönelik en büyük atılımların AK Parti hükümetleri döneminde yapıldığını dile getiren Başkan Çakmak, “Özel bireylerin sorunlarının giderilmesi, hayata katılımlarının sağlanması ve kolaylaştırılması noktasında önemli adımlar atıldı. Sosyal ve kültürel yaşama katılabilmeleri konusunda yeniliklere imza atıldı. Hükümetlerimiz döneminde engellilere yönelik her dönem pozitif ayrımcılık yapıldı.” dedi.

Engelli bireylerin sosyal hayatta kendilerini yalnız hissetmemeleri amacıyla gayret gösterdiklerini belirten Çakmak, “Siverek Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için her türlü adımı atıyoruz ki son bir yılda projelendirdiğimiz çalışmalarda engelli vatandaşlarımızı düşünerek hareket ediyoruz. Çalışmalarımızda engelli vatandaşlarımızı da düşünerek planlama yapıyoruz. Tüm engelleri kaldırmak hedefiyle hareket ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engellerin kaldırıldığı bir dünya umuduyla tüm engelli vatandaşlarımızın bu özel gününü tebrik eder, aileleri ve sevdikleriyle sağlıklı ömürler dilerim.” ifadelerini kullandı.