Muhtarların yerel demokrasinin temel taşlarından olduğunu belirten Başkan Ayşe Çakmak, “Kamu kurumları ve vatandaş arasında köprü görevi gören muhtarlar, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Yerel demokrasimizin köklü örneklerinden olan muhtarlık müessesesi, vatandaşların devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli görevi yerine getirmektedir.” dedi.
192 yıllık köklü bir geçmişe sahip muhtarlık müessesesinin seçimle iş başına gelen bir teşkilat olduğunu aktaran Çakmak, “Kamu yönetimin ilk basamağı olan muhtarlarımız, ihtiyaç ve beklentilerin karşılanmasında, vatandaş sorunlarının çözüme kavuşturulmasında önemli bir yere sahip olmakla beraber devletimizin gören gözü, işiten kulağıdır.” ifadelerini kullandı.

Mesajında merkez ve kırsal mahalle muhtarlarıyla sürekli istişare halinde olduklarını ifade eden Çakmak, şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızla bütünleşmek konusunda önemli bir rol üstlenen muhtarlarımıza fedakar çalışmalarından ötürü teşekkür ediyor, bütün muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”