Bir süre önce kale eteğindeki evlerin kamulaştırma çalışmalarının başladığı ve yıkılan evlerin bulunduğu bölgede devam eden restorasyon çalışmalarının yanı sıra bir yandan da 87 işyerinin kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Ayşe Çakmak; “Tarihi kalemizde başlatılan restorasyon çalışmalarımızı yerinde inceledik, restorasyon çalışmalarımızın ilk etabı devam etmekte, tarihi bin yıl öncesine dayanan Asurlar döneminden kalan Siverek kalesinin gün yüzüne çıkarılması için çalışmalarımız devam etmekte. Bu güzel projede desteklerini esirgemeyen Şanlıurfa Milletvekilimiz Sayın Mehmet Kasım Gülpınar’a,  Kültür Bakanlığımıza, Şanlıurfa valiliğimize teşekkür ediyorum. Şehrin ortasında yer alan kalenin yılsonuna kadar çevresindeki yapıların kamulaştırılması tamamen bitmiş olacak” dedi.

Başkan Baydilli Destek İstedi Başkan Baydilli Destek İstedi

Başkan Ayşe Çakmak, daha sonra kale boğazında esnafları ziyaret ederek işyerlerinin kamulaştırılması ve devam eden yenileme çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Esnaflar kale restorasyonu ve çevresindeki yapıların kamulaştırılmasında gösterdiği çabalardan dolayı Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a teşekkür etti.