Fen İşleri Müdürlüğünce Sokak betonlama çalışmalarının devam ettiği Dicle Mahalle Muhtarı İsmet Bilgen ile bir süre sohbet eden Başkan Ayşe Çakmak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Daha sonra Hasan Çelebi mahallesinde Siverek Belediyesi tarafından ‘Sokak sağlıklaştırma’ projesi kapsamında tarihi sokaklarda yapılan restorasyon çalışmalarını inceleyen Çakmak, mahalle muhtarı Cemal Mevlütoğlu ile görüşerek çalışmaların sürdüğü sokakları gezdi.

Beyazgül öğrenci evinde sahur yaptı Beyazgül öğrenci evinde sahur yaptı

Çalışmalar hakkında birim müdüründen bilgi alan Başkan Ayşe Çakmak, Siverek tarihine sahip çıktıklarını söyledi.

Sokaklara Arnavut taşı döşemesi yapılırken cephe duvarları aslına uygun olarak restore edildiğini aktaran Çakmak, şu ifadeleri kullandı:

“Sokaklarımızda dış cephe sıva sökümünün yanı sıra sokak zemininde Arnavut taşı döşeme çalışmaları devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımız iş birliği çerçevesinde 6 tarihi evimizi restore ettik, bunun yanında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hibeleri ve Siverek belediyesi eş finansmanı olduğu proje kapsamında sokaklarımızı aslına uygun şekilde restore ediyoruz.”

Sokak restorasyon çalışmalarının devam ettiği mahallede inceleme yapan Başkan Çakmak’ı gören mahalle sakinleri çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a ve ekiplerine teşekkür etti.