Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, yoğun bir çalışma temposu yürüttüklerini belirterek mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet ve projelerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gazeteci Nedim Atilla’nın Esentepe’deki çalışma ofisine gelen Başkan Çakmak, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Başkan Çakmak, Siverek Kalesi Onarım projesinin ilçe için önem arz ettiğini belirterek, kale çevresinde trafiği aksatan parsellerin bir kısmının kamulaştırmasının yapıldığını, diğerleri içinde çalışmaların sürdüğünü, onarım işinin bu ay ihale edileceğini ifade etti.

‘TAKORAN VADİSİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK’

Takoran Vadisi Sosyal Tesis ve Seyir Terası projesiyle ilgili çalışmalarında devam ettiğini belirten Çakmak, projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin turizmde cazibe merkezi haline geleceğini bildirdi.

Takoran Vadisinde Seyir Teraslarının Yapılması

Şanlıurfa'da kaybolan çocuğun cesedi bulundu Şanlıurfa'da kaybolan çocuğun cesedi bulundu

SİVEREK YEŞİLE BÜRÜNECEK.

Kent Ormanı projesiyle ilgili de bilgiler veren Çakmak, ilçenin yeşile bürüneceğini söyledi. Projeyle birlikte Siverek’in rahat bir nefes alacağının altını çizen Çakmak, içerisinde çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, kafeterya, kütüphane, kapalı otopark, yapay gölet, süs havuzları ve dinlenme alanları gibi sosyal donatı alanlarının bulunduğu Ofis Parkında yapımının sürdüğünü anlattı.

BAŞKAN ÇAKMAK, KENT ORMANI ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Çakmak açıklamalarında şu bilgileri kaydetti;

SİVEREK’TE SANAYİNİN GELİŞMESİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM.

Siverek ilçemizde sanayinin gelişmesi için de çalışmalarımız sürüyor. Sanayi Sitemizin ulaşım sorunu vardı. Belediyemizin yol çalışmasıyla bu sorun ortadan kaldırıldı. Sanayinin gelişmesi içinde desteklerimiz sürecek.

İKİ FABRİKA AÇILACAK.

İstihdama yönelik de çalışmalarımızı tam hız sürdürüyoruz. Kalkınma Ajansı’ndan 18 milyon TL hibe alındı. İlçemizde iki fabrika açılacak. Vatandaşlarımıza bu fabrikalarla istihdam sağlayacağız.

Resim

KAYNAKLARIMIZ DAHA VERİMLİ KULLANILACAK.

Sıfır Atık Tesisi projemiz ile birlikte ilçemizde israfın önüne geçilecek. Proje kapsamında inşa edilen tesisin tamamlanmasıyla birlikte Siverek’te israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi ya da en asgariye indirilmesini hedefliyoruz.

Resim

KENT ESTETİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ.

İlçemizin tarihi dokusunun korunması noktasında kent estetiğine de önem veriyoruz. Hasan Çelebi mahallesinde sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız başlayacak. Sokaklarımız aslına uygun şekilde restore edilecek. Mahalle kültürünün yaşatılacağı bu projeyle sokaklarımız değer kazanacak.

BETON YOL ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR.

Belediye olarak alt yapı çalışmalarının tamamlandığı cadde ve sokaklarda üst yapı çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz. Deforme olan cadde ve sokakları da yeniden beton dökümüne hazırlayarak planlı bir şekilde sokaklarımızı baştan aşağı yeniliyoruz’ dedi.