İlçe istihdamına büyük katkı sunacak olan Harran Belediyesi Tekstil Fabrikası’nın temeli atılırken, 340 işçinin istihdam edileceği fabrika şimdiden ilçede büyük heyecan uyandırdı.

Temel belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra Harran’ın geleceğini düşünen adımlar atarak vizyoner projeleri hayata geçiren Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, ilçe istihdamına büyük bir katkı sunacak bir projeyi daha hayata geçiriyor. 3400 metrekare kapalı alana sahip ve 340 işçinin istihdam edileceği Harran Belediyesi Tekstil Fabrikası’nın temeli atılırken bu gelişme ilçe halkında da büyük heyecan uyandırdı.

Resim

Aynı zamanda yatırımcıyı bölgeye çekmek ve bölgenin potansiyelini arttırmayı hedeflediklerini aktaran Başkan Özyavuz, Harran’da istihdam alanları da oluşturarak Harran Belediyesi tarafından üretilen hizmetleri taçlandırmayı amaçladıklarını ve doğrudan insan odaklı olan bu tarz girişimlerde bulunmaya, yep yeni projelere imza atarak Harran’ın geleceğini planlamaya devam edeceklerini kaydetti. İstihdam projelerinin önemine değinen Başkan Özyavuz; göç, nüfus, işsizlik, istihdam, beşerî ve sosyal gelişmişlik gibi bölge için öncelikli sorunların da aşılması noktasında hem şahsının hem de Harran Belediyesi’nin tüm imkanlarını seferber ettiklerine dikkat çekti.

Resim

Harran Belediyesi Tekstil Fabrikası Projesi’nin hayırlı, uğurlu olmasını dileyen Başkan Özyavuz bu proje ile Harran’ın ekonomik kalkınmasının gerçekleşmesi, bölge ekonomisinin güçlendirilmesi ve üretkenliğin artırılması, öncü ve stratejik sektörlerde yığılma ve ihtisaslaşmanın sağlanması, sektörler arasında tedarik ve değer zincirlerinin oluşturulmasıyla bölgenin dışa açılmasını amaçladıklarını dile getirerek Harran’ı önümüzdeki süreçte çok daha aydınlık günlerin beklediğini söyledi.