Gazetecilik mesleğinin, toplumsal bilinci arttırmak, güçlendirmek ve kamu yararını her zaman ön planda tutmak açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Özyavuz, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda Başkan Özyavuz şu ifadeleri kullandı:

Kamuoyunun haber alma ihtiyacını karşılarken mesleki ilkelerin yanı sıra toplumsal sorumluluk idrakiyle, demokratik ve hukuki değerleri koruyan, kişilik haklarına saygıyı esas alan gazeteciler “hakikatin temsilcisi” olarak görev yapmaktadır. Bu misyonları ile önemli bir vazifeyi ifa eden gazeteciler, ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine, birlik ve beraberlik ikliminin güçlenmesine katkıda bulunmaktadırlar.

Balıkayağı Kavşağında Diyarbakır-Şanlıurfa İstikameti Açıldı Balıkayağı Kavşağında Diyarbakır-Şanlıurfa İstikameti Açıldı

Halkın doğru bilgiye ulaşması noktasında kritik bir fonksiyon icra eden basın mensupları, belediye hizmetlerimizin kamuoyu ile paylaşılmasında da önemli bir işlev görmektedir. Biz basını, ortak akıl ile yönetim tarzımızın bir parçası olarak görüyor, bu konuda yapıcı eleştirileri dikkate alıyoruz.

Bu vesileyle dünyanın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik mesleğini demokratik, ahlaki ve toplumsal sorumluluk bilinciyle ifa eden başta yerelde çalışan gazeteciler olmak üzere tüm haber emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevlerinde kolaylıklar ve başarı diliyorum.