Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, 10 Kasım 1938’de vefat eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunu saygı ve rahmetle andı.

Başkan Baydilli mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum. Vatanın bağımsızlığı için silah arkadaşlarıyla birlikte mücadele eden, insani değerlere verdiği önem ve evrensel düşünce yapısı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fikirleriyle ve yenilikleriyle dünyanın en saygın liderlerinden olmuştur.

Bizim görevimiz onun önderliğinde büyük mücadeleyle kurulan ve bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa için kendimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaktır. Atalarımızın emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni birlikte çalışarak kalkındırmak, güçlendirmek hepimizin temel görevi olmalıdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum.”