Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını kazanmasının 100. yılını yaşayacağı 30 Ağustos Zafer Bayramı için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli bir kutlama mesajı yayınlayarak Cumhuriyetin ve bağımsızlığımızın ilelebet olmasını diledi.

Başkan Baydilli mesajında şu ifadelere yer verdi:

30 Ağustos Zaferi; herkesin bittiğini düşündüğü, parça koparmak için birbiriyle yarıştığı bir ülkenin küllerinden doğuşunun, milletin kimsenin yardımı olmadan kendi imkanları, azmi ve cesaretiyle verdiği bağımsızlık mücadelesinin sembolüdür. Bu zafer aynı zamanda milletimizin canından öte gördüğü vatan topraklarına el sürülmesine şartlar ne olursa olsun izsin verilmeyeceğinin tüm dünyaya ilanıdır.

Milletimiz Malazgirt'ten bu yana Anadolu topraklarını yurt tutmuş ve her koşulda korumuştur. Tarihten bu yana nice cenkler görmüş bu kadim millet her dönemde toprağına göz dikenleri ezmiş ve bu aziz vatana sahip çıkmıştır.

Şanlıurfa trafiğinde denetimler daha da sıkılaşacak Şanlıurfa trafiğinde denetimler daha da sıkılaşacak

Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve son olarak 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz vatan toprağının nasıl korunacağını, vatan için ölüme nasıl koşulacağını göstermiş, nasıl fedakâr bir millet olduğunu gözler önüne sermiştir. İnanıyoruz ki düşman her seferinde üzerimize gelse de 30 Ağustos 1922'deki büyük zaferden aldığı güçle milletimiz yine düşmana mağlubiyeti yaşatacak, vatan toprağını koruyacaktır.

Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığımızın ve cumhuriyetin ilelebet sürmesi dileğiyle birlikte tüm Şanlıurfalı ve Karaköprülü hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.