2018 yılında Şanlıurfa’da hizmete giren Bebe Evi, yeni ‘Orman’ konsepti ile 0-6 yaş grubu çocuklara doğanın içinde eğitim vermeye başladı.

Karaköprü’de hizmete giren yeni nesil doğal kreş ‘Bebe Orman Evi’ yetkilileri yeni konseptlerini tanıttı. 

Bebe Orman Evi yetkilileri açıklamalarında şu bilgileri verdi;
BİZ

Bir yuva düşledik; Çocuklarımızın neşe ve coşkuyla kapısından içeri girdiği, bahçesindeki ağacın dalından kopardığı meyvelerle marmelat yaptığı, sınıfta kendi yoğurduğu ve pişirdiği ekmeğin sıcacık kokusunu duyduğu, sanatın iyileştirici gücüyle ruhunu beslediği, ahşap atölyesinde kendi oyuncağını ürettiği…Tohumdan hasada ürünün bütün sürecine eşlik ettiği, yön gösterdiği, doğaya ve bütün canlılara saygı ve merhamet duyduğu…Yarı yapılandırılmış ya da yapılandırılmamış materyallerle hayal gücünün ve yaratıcılığın desteklendiği, çevresinde güvendiği yetişkinlerin çemberini hissettiği, aile-yuva iş birliğine birebir tanıklık ettiği…Yuvamız ürettiğini tüketen, çevresinin ve dünyasını farkında olan, paylaşan, hareket eden, masallarla ve kendi kültürüyle büyüyen çocuklarla dolsa dedik…Çünkü uygulayan uzmanlar olarak biliyoruz ki, erken çocukluk döneminde gerçekleşen her dokunuş, ilerde hasat edilmek üzere bireye geri döner. Kurduğumuz bu düş bizi oyun yolyual öğrenmeye inan aileler ile bir araya getirdi. Hayallerimizin kıvılcımı olan çocuklarımızla bir arada olmanın coşkusu içindeyiz.

YOLUMUZ.

Çocukların gelişim evlerini bütüncül olarak gözlemlemek ve her bir çocuğun gelişim hızına saygı duyarak kendi yollarını aydınlatmalarına destek olmak, en kıymetlilerimizden. Bu süreçte yuvada hayatın provasını almalarını sağlamak ve birey olduklarını unutmadan onlara rehberlik etmek, ihtiyaç duydukları güven çemberini sağlamak böylece mutlu, coşkulu bir çocukluk ile büyümelerine eşlik edebilmek de oldukça kritik bulduğumuz diğer noktalar. Bu sebeple gelişimsel çıktıları katlayabilmek adına, çocuğun yüksek yararını merkeze olarak aileler ile çalışmak yolumuzun mihenk taşını oluşturur.