Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleri ile hız kazanan Çevik Kuvvet Köprülü kavşağı belirtilen tarihte trafiğe açıldı. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerin yoğun çaba sarf ettiği Çevik Kuvvet kavşağında yolun asfaltlanması ile birlikte güzergahlarda trafik akışı sağlandı.

Bölgede incelemelerde bulunarak sürdürülen çalışmaları yerinde değerlendiren Başkan Beyazgül’e AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ile Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi teknik kadrosunun hazır bulunduğu alanda trafik yoğunluğu ve yolun kalitesini değerlendiren Başkan Beyazgül, burada bir açılmada bulundu.

BAŞKAN BEYAZGÜL'DEN BİR MÜJDELİ HABER DAHA

Açıklamasında Başkan Beyazgül, “Trafiğe açılan Çevik Kuvvet kavşağında Milletvekilimiz Mehmet Ali Cevheri ile Karaköprü Belediye Başkanımız Metin Baydilli ile incelemelerde bulunuyoruz. Sabah saatlerinde Karaköprü çıkışından Şanlıurfa istikametine bir trafik yoğunluğu gördük ve 'bu yoğunluğu nasıl önleriz' diye arkadaşlarımızla istişarede bulunarak teknik ekiplerimize gerekli talimatları verdik. Bölgede yaşanan trafik yoğunluğu için Karaköprü-Şanlıurfa güzergahındaki alternatif yolu tek şerit olarak düzenleyerek trafik akışını hızlandıracağız. Esas yolumuzda bir kot farkı oluştuğu için ve bunu gidermek için şu anda kazı çalışmalarımıza başladık. Allah kısmet ederse bunu ilerleyen günlerde tamamlayarak asfaltının ardından Şanlıurfa-Diyarbakır güzergâhı çift gidiş ve geliş şeklinde bir kaç güne tamamlanmış olacak” dedi.

BAŞKAN BEYAZGÜL: ALT TÜNEL BAĞLANTI ÇALIŞMALARI TAM HIZ DEVAM EDİYOR

Kavşaktaki tüm çalışmaları detayları ile gözden geçirdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Beyazgül, "Çevik Kuvvet kavşağının alt tünel çalışmaları yüklenici firmamız tarafından devam ettirilmekte ve çalışmaların takipçisiyiz. Çevik Kuvvet Kavşağını Şanlıurfa’ya kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Allah’ın izni ile ilerleyen günlerde yolumuzun sağlı ve sollu güzergâhları tam devreye girecek, Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

CEVHERİ: ÇEVİK KUVVET KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI TÜRKİYE’NİN PRESTİJLİ ÇALIŞMALARINDAN BİRİ OLACAK

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise “Bugün Çevik Kuvvet kavşağında incelemelerde bulunuyoruz. Karaköprü- Şanlıurfa istikametinin tek yönlü trafiğe açılması bizleri ciddi anlamda sevindirmiştir. Şanlıurfa halkının uzun süre beklediği bir çalışmaydı. Bu köprülü kavşak Türkiye’nin prestijli çalışmalarından bir tanesidir. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, önemli olan hizmettir ve Şanlıurfa’nın trafiğinin rahatlatılmasıydı. Başkanımız trafiğin rahatlatılması için kendileri destek vermiştir” şeklinde konuştu.

BAYDİLLİ: BAŞKAN BEYAZGÜL’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de “Çevik Kuvvet Kavşağımız trafiğe açıldı ama okulların açılması ile birlikte trafik yoğunluğu burada bitmedi. Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatları ile geriye kalan şeritler kısa bir sürede trafiğe açılacak. Allah’ın izni ile Karaköprü-Şanlıurfa istikametinde trafik rahatlamış olacak. Bu çalışmayı kısa bir sürede yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.