Başkan Beyazgül, Şanlıurfa’nın, dünyanın odak noktası haline geleceğini söyledi.   

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl Göbeklitepe temasıyla düzenlenecek olan ‘’14. Uluslararası MEB Robot’’ yarışması Şanlıurfa’da düzenlenecek. 13-16 Haziran tarihleri arasında Şanlıurfa’da gerçekleşecek olan yarışmaya Türkiye’nin birçok ilinden öğrenciler kente gelmeye başladı.

Siverek'te Filistin İçin Yürüdüler Siverek'te Filistin İçin Yürüdüler

11 Nisan Spor salonunda gerçekleşecek yarışma öncesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Milli Eğitim Bakanlığı Meslek ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener ve beraberindeki heyetle yarışmanın yapılacağı salonda genç mucitlerin hazırladıkları tasarımları yakından inceledi.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yarışma öncesi öğrencilere başarılar diledi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’GENÇLERİMİZİ GELECEĞİN GEREKSİNİMLERİNE GÖRE EĞİTMELİYİZ’’

4 gün sürecek olan yarışmanın Şanlıurfa’da yapılmasından dolayı mutlu olduklarını anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Şanlıurfa’mız genç bir nüfusa sahiptir. Böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapması bizim için de gerçekten onur vericidir. Gençlerimizi çağın gereklerine göre yetiştirmek bizim için çok önemlidir. Biz şuna inanıyoruz ki gelecek teknolojisi budur. Artık gelecekte ülkeler bu teknoloji ile rekabet edebilecekler. Şanlıurfa’mız bu durumda odak noktası oldu. Göbeklitepe odak noktası oldu. Bu insanlığın çıkış noktasından hareketle burada böyle bir yarışmanın olması çok önemlidir. Çünkü birçok merkezin kaynağının burada olması münasebetiyle buraya ayrıca dikkat çekmek çok önemlidir. Bundan bir süre önce bize ait T şeklindeki taş BM’ye götürüldü, oraya dikildi. İnsanlığın dikkati oraya çekildi. Şimdi uluslararası bir yarışmada Şanlıurfa’ya dikkat çekilmiş olması çok önemlidir. Ben inanıyorum ki burada yapılacak olan bu yarışma insanlık için de şehrimiz için de çok önemli neticeler verecektir’’ dedi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ise Türkiye’deki mesleği eğitimin kalbi Şanlıurfa’da atacak. Güzel bir hazırlık yapıldı. Şanlıurfa güzel bir ev sahipliği yapacak. Eğitim camiası ile birlikte güzel bir program icra edeceğiz’’ diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Meslek ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener ise ‘’Geleceğin yazılımcıları, geleceğin bilim adamlarını tespit edeceğimiz faaliyetlerin her zaman sürmesi bizim için çok önemlidir’’ diye konuştu.