Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’nın gizemini çözmek isteyen herkesi kente davet etti.

9 -12 Haziran tarihlerinde düzenlenen Şanlıurfa Tanıtım Günlerinin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Gastronomisiyle, müziğiyle, lezzetiyle, kültürüyle, tarihiyle, folkloruyla İstanbul’a taşınan Şanlıurfa Tanıtım Günleri etkinlik alanını ilk gün 250 binin üzerinde kişi ziyaret etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün üzerinde önemle durduğu konulardan biri olan Şanlıurfa’nın her alanda, her platformda tanıtılması noktasında Büyükşehir Belediyesi daha önce İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da Şanlıurfa Tanıtım Günleri düzenlemişti.

Yenikapı’daki etkinlik alanında kurulan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi standı özel olarak tasarlandı her detayın titizlikle düşünüldüğü standa gelen yerli ve yabancı misafirlere Urfa Fıstığı, külünce ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

İSOT YEME VE LAHMACUN YEME YARIŞMASI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi standında çeşitli yarışmalar da yapıldı. En tatlı acı sloganıyla namına nam katan Urfa İsotu yeme yarışması ve yine Şanlıurfa’ya özgü lahmacun yeme yarışmaları alanı dolduranlar tarafından ilgiyle izlendi. Acı bir rekabetin olduğu yarışmayı kazanan vatandaşlar İstanbul’da Şanlıurfa Tanıtım Günleri düzenlenmesinin kentin tanıtımı için oldukça önemli olduğunu vurguladılar.  Kazanan yarışmacılara ödülleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından verildi.

ŞANLIURFA’YA ÖZGÜ GUREGH CİNSİ KÖPEK İLGİ ODAĞ OLDU

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi ile özdeşleşen ve alana Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından getirilen Bozova Guregh cinsi köpek alanın adeta maskotu oldu. Şanlıurfa’ya özgü olan Guregh cinsi köpek ulusal televizyonların da haber konusu oldu.

BAŞKAN BEYAZGÜL: “ŞANLIURFA’NIN SIRLARINI KEŞFETMEK İSTEYEN HERKES ŞANLIURFA’YA GELMELİ”

Şanlıurfa’yı tarihi, müziği ve gastronomisiyle İstanbula taşıdıklarını aktaran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’nın gizemini çözmek isteyen herkesi kente davet etti.

Başkan Beyazgül, Şanlıurfa’yı İstanbul’a getirdik. Daha önce farklı şehirlerimizde de bu tür etkinlikleri yaptık. Bu tür programlar büyük ilgi gördü şimdi daha büyüyerek devam ediyor. Şanlıurfa son zamanlarda daha da güzelleşti ve değişti. Şanlıurfa’nın bir kültür derinliği var. Şanlıurfa kültür şehri, müzik şehri, gastronomi ve lezzet şehri, Şanlıurfa peygamberle şehridir. Göbeklitepe ile Şanlıurfa sırlar ve gizemler şehridir. Bu sırları keşfetmek isteyen herkesi Şanlıurfa’ya bekliyoruz” diye konuştu.

Siverek'te Filistin İçin Yürüdüler Siverek'te Filistin İçin Yürüdüler

İstanbul’da Şanlıurfa’da gibi hisseden ziyaretçilerin duygulandıkları gözlemlenirken bu tür organizasyonların insanların memleketlerine olan hasretlerini giderdiklerini aktardılar.

Etkinlik alanının açılış kurdelesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, İlçe Belediye Başkanları, İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalılar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda kesildi.

TATLISES TÜRKÜLERİYLE RENK KATTI

Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses’in de katıldığı açılışta sanatçı Urfalıyam Ezelden ve Karaköprü Narlıktır türkülerini seslendirerek alanı dolduran ziyaretçilere mini bir konser verdi. Sanatçıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi Sıra Gecesi ekibi de eşlik etti.

Şanlıurfa Tanıtım Günleri kapsamında İstanbul Yenikapı Etkinlik alanını ziyaret eden vatandaşlara Şanlıurfa’ya özgü çiğköfte başta olmak üzere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Açılış öncesi konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses’e teşekkür ederek kentin tanıtılmasında emeğinin büyük olduğunu söyledi. Başkan Beyazgül Şanlıurfa’nın özetini buraya taşıdık. Burası fragman filmin tamamını izlemek için Şanlıurfa’ya herkesi davet ediyorum” dedi.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ve İstanbul Şanlıurfa Dayanışma Derneği Başkanı Adnan Şansal da programda birer selamlama konuşması yaparak Şanlıurfa’nın tanıtımı noktasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik 9- 12 Haziran Yenikapı'da tüm İstanbulluların ziyaretine açık olacak.