Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Azerbaycan'da 2. Karabağ Savaşı'nda şehit olan Binbaşı İlkin Ehedzade ile Pilot Binbaşı Abbas Kasımov'un ailelerini ziyaret etti.

Ziyarette Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği (TÜİB) Başkanı Hüseyin Büyükfırat ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Ali Rıza Altunel de yer aldı.

Şanlıurfa'da sosyal medya paylaşımlarına 2 gözaltı Şanlıurfa'da sosyal medya paylaşımlarına 2 gözaltı

Resim

Şehit İlkin Ehedzade'nin evindeki ziyarette misafirleri, şehit anneleri Asemen Ehedzade ve Sıddıka Kasımova karşıladı.

Beyazgül, ziyaret sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Karabağ Savaşı'nda Şanlıurfa ve Türkiye'nin bu savaşa odaklandığını belirtti.

Savaşın sonucunun ve şehitlerin tüm Türk milletinin onuru ve gururu olduğunu vurgulayan Beyazgül, şunları dile getirdi:

"Allahutaala 'Şehitler ölmez, onlar sizin aranızda, onlara ölüler demeyiniz.' buyuruyor. Allah dünyada da onların yakınlarını yükseltecek, ahirette de yükseltecek. Bu topraklar için toprağa düşmüş askerlerimiz her zaman olmuştur ve olacaktır. Şehit anneleri ve hem Allah'ın hem de toplumumuzun yanında çok kıymetli. Şanlıurfa'da buradaki şehitlerimizin aileleri için evimiz açık. Onları misafir ettiğimiz zaman çok mutlu olacağımızı söyleyebilirim. Bu buluşmalar bizim tek millet olduğumuzu güçlendiriyor."

Haliliye Belediye Başkanı Canpolat da Türkiye ile Azerbaycan'ın 'tek millet, iki devlet' olduğunu belirterek, "Azerbaycan'ın şehitleri bizim şehitlerimiz, bizim şehitlerimiz Azerbaycan'ın şehitleridir çünkü kökümüz ve özümüz birdir." diye konuştu.

Resim

Geçen günlerde TÜİB Başkanı Büyükfırat'ın girişimi ile Azerbaycanlı şehit ailesini Şanlıurfa'da misafir ettiklerini bildiren Canpolat, "İlerleyen günlerde Bakü ve Şanlıurfa'yı kardeş olarak daha da pekiştirmek için birçok projeyi hep birlikte icra edeceğiz." ifadesini kullandı.

Şehit İlkin Ehedzade'nin annesi Asemen Ehedzade, duygularını, "Yaramız büyük. Bu yara biz evlatlarımıza kavuşana kadar bizimle olacak. İlkin, her zaman cephede ön saflarda oldu. İnşallah bir gün görüşeceğim onunla." sözleriyle dile getirdi.

Şehit Abbas Kasımov'un annesi Sıddıka Kasımova da "Kardeşliğimiz hiçbir zaman bozulmasın. Allah her iki devletimizi korusun. Bir daha savaş olmasın. Acımız büyük. Allah tüm şehitlere rahmet eylesin." şeklinde konuştu.

Resim

Her iki anne de Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül ve beraberindekilere ziyaretleri için teşekkür etti.

Ziyarette şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

TÜİB Başkanı Büyükfırat ile Milletvekili Ramil Hasan'ın başlattığı "Tek millet, tek yürek" girişimi kapsamında şehit binbaşılar Ehedzade ile Kasımov'un aileleri, Sivas ve Şanlıurfa'yı ziyaret etmişti.