Başkan Beyazgül mesajında “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” farkındalık oluşturulması ve bizim için çok özel olan vatandaşlarımızı daha iyi anlayabilmemiz adına önemli bir gün.  Ancak sadece bir gün değil, her zaman engelli vatandaşlarımızı hatırlatacak ve onların yaşamını kolaylaştıracak hizmetleri sunmak sosyal Belediyeciliğimizin en temel görevidir.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak milletimizin bütün kesimlerine ihtiyaç duydukları hizmeti götürmek için imkânlarımızı seferber ediyoruz. Yerel yönetimlerde, engelli hizmetleri konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı devrim niteliğindeki atılımları sürdürüyor, hayata geçirdiğimiz her hizmeti engelli vatandaşlarımızı hesaba katarak gerçekleştiriyoruz. 

Bu kapsamda engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata erişimlerini sağlamak, öz güvenlerini artırmak ve kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler yetiştirmek amacıyla Türkiye’nin en kapsamlı Merkezlerinden biri olan Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezimizi 10 bin m2 si kapalı 4 bin m2 si açık alan olmak üzere toplamda 14 bin m2 üzerine inşa etmiş bulunmaktayız. 

Çünkü biz biliyoruz ki huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolu, engelli insanlarımızın, toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Bizler engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için attığımız her adımın sizin de hayatınızı kolaylaştırmak olduğunun farkındayız, bilincindeyiz. 

''Bizler, ‘engelli bir insanın kendisini ifade etmesi için yardımcı olmayı.' buyuran bir peygamberin ümmetiyiz. Bu vesileyle engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler temenni ederim” diye konuştu.