Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki aileye arasında çıkan silahlı kavgada 1'i polis 3 kişi yaralandı, olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.

Aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan akraba iki ailenin fertleri, adli bahçesinde karşılaştı. İki grup arasında başlayan tartışma, kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü.

Kavgada tarafları ayırmaya çalışan bir polis ile Yaşar ve Edhem Y. yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince Birecik Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Koluna mermi isabet eden polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığı, diğer yaralıların ise durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

Polis ekipleri kavgaya karışan Ahmet Y, Abdulkadir Y, Mahmut Y, Yaşar Y, Kemal Y, Halil Y, Mehmet Ali Y, ve Ahmet Y'yi gözaltına aldı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ve Birecik Kaymakamı Kadir Perçi hastaneye gelerek yaralılar hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Perçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayda kavgayı ayırmaya çalışan bir polis memurunun da yaralandığını belirterek, "Kavganın nedeninin iki aile arasındaki arazi anlaşmasızlığı olduğunu öğrendik. Bu tür kavgaların artık yaşanmamasını diliyorum. Olay şu an kontrolümüz altında. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşanmaz"  dedi.