Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar’ın girişimiyle hayata geçirilen Gedik içme suyu projesiyle 23 mahalleye içme suyu sağlanmıştı.

90 kilometrelik boru hattı döşenerek memba kalitesinde suya kavuşan bölge sakinlerinin son dönemlerde yeniden su problemi yaşadığı şikayetleri üzerine bölgede inceleme yapıldı.

Yapılan incelemeler sırasında hat üzerinde bulunan tahliye, su kesme vanaları ve vantuz odalarının tahrip edildiği, içme suyunun tarlalara ve derelere bırakıldığı belirlendi.

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresince (ŞUSKİ) defalarca onarılan tahribatların sürmesi üzerine ekipler bölgedeki mahalle sakinlerinin susuz kalmaması amacıyla çalışma başlattı.

Durumun yetkililerce Jandarmaya bildirilmesi üzerine bölgedeki mahalle muhtarları konuyla ilgili bilgilendirildi.

Yetkililer, bölgedeki mahalle sakinlerinin ve muhtarların duyarlı olup su tahliye borularına sahip çıkmalarını istedi.

Siverek Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kıdemli muhabiri Şükrü Dolaş, projenin uzun uğraşlar sonucu hayata geçirildiğini söyledi.

Milletvekili Kasım Gülpınar’ın susuz kalan vatandaşların içme suyuna kavuşmaları amacıyla proje için insanüstü çaba gösterdiğini belirten Dolaş, “O bölgedeki birçok mahallemiz yıllarca susuz kaldı ve milletvekilimizin çabalarıyla bu sorun tarihe karıştı. Ancak bu sefer susuz kalınmasının nedeni insan faktörü olarak karşımıza çıktı. Aldığımız bilgilerde bazı vatandaşların tahliye borularını kırıp içe suyunu sulama amacıyla kullandığıdır. Hatta bir adım daha ileri giderek sulama göletlerini bile bu çok değerli su ile doldurmaya çalıştıkları yönünde bilgiler var. Bu da o bölgedeki insanlarımızın yeniden susuz kalmalarına sebep oluyor. Lütfen verilen emeğe yazık etmeyin ve görmezden gelmeyin. Tarımsal sulama için kırdığınız borulardan akan suda o bölgedeki her bir ferdin ve hatta bebeğin hakkı var. Bunu siz korumazsanız yeniden susuz kalma riskiniz var. Bölgede yaşayan her insandan bunu korumalarını rica ediyoruz.” dedi.