Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı döneminde Şanlıurfa’yı betonlaşmadan kurtaracağı sözünü veren Zeynel Abidin Beyazgül, vaadini yerine getirmeyi sürdürüyor.

Büyükşehir’in mevcut binası yıkılacak.

Başkan Beyazgül’ün talimatıyla mevcut büyükşehir binası yıkılacak, etrafındaki tarihi yapılar da ortaya çıkarılacak. Büyükşehir Belediyesi ise 600 araçlık otoparkı olan Novada Park AVM karşısındaki TOKİ iş merkezine taşınacak.

Vatandaş ne dedi ?

MEDYAURFA.COM muhabirleri vatandaşlara Büyükşehir binasının yıkılarak yeşil alana dönüştürülecek olmasını nasıl değerlendirdiklerini sordu. Vatandaşlar, kentte yeşil alanlarının sayısının az olduğunu, mevcut binanın yıkılması halinde trafiğin de rahatlayacağını belirterek kararı olumlu karşıladıklarını bildirdi. Bazı vatandaşlar ise mevcut binanın kütüphane olarak değerlendirilmesini istedi.

Beyazgül’de vatandaşa sordu.

Öte yandan Başkan Beyazgül, sosyal medya hesabından yıkılacak olan mevcut binanın yerine yapılacak yeşil alanı nasıl görmek istediklerini de sordu. Vatandaştan gelen cevapların değerlendirmeye alınacağı öğrenildi. Oto Galericiler sitesinin de yıkılmasında girişimleri olan Beyazgül'ün 1 yıllık görev süresinde; Eski ŞANMED hastanesi, kale eteğindeki metruk evler yıkılarak yeşil alana kavuşturulurken, Kızılkoyun mağarası etrafındaki evler de yıkılarak tarih gün yüzüne çıkarılmış oldu.

İLGİLİ HABERLER....