Tarihi hanları, hamamları, kabaltıları, eyvan ve şadırvanlarıyla tarihe ışık tutan Şanlıurfa’nın tarihi güzelliklerini koruyan ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde Cincıklı Hamamda yaşanan çökme sonucu harekete geçti.

Tarihi hamamda deforme olan duvarlardaki taşların çökme sonucu yola savrulduğu bilgisini alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi KUDEM Şube Müdürlüğü ekipleri çökmenin yaşandığı Cincıklı Hamam’a giderek öncelikle çevre güvenliğini alarak alanı şeritle giriş çıkışlara kapattı.

Yoldaki taşları toplayan ekipler restorasyon çalışmaları için kolları sıvayarak tarihi hamamı eski görünümüne kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa’nın Karaburç Mahallesi, Hızanoğlu Sokağında bulunan tarihi Cincıklı Hamam’ın hangi tarihte yapıldığı tam olarak bilinmiyor. Tarihi çok eskilere dayanan hamamda çevresel faktörlerin de etkisiyle çökme yaşandığı tahmin ediliyor.

Göbeklitepe'de turizm haftası kutlandı Göbeklitepe'de turizm haftası kutlandı

Çökme yaşandığı anda orada olan bir vatandaş durumu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine haber verdiğini belirterek ekiplerin hemen müdahalede bulunduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ilgileri için teşekkür etti.