ŞANMED, Kızılay, ŞUTSO gibi betonarme yapıların yıkım işlemlerini gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 1974 yılında yapılan imar planına göre park alanı olarak planlanan binayı eski haline geri döndürmek için yıkım çalışmalarına başladı.

BAŞKAN BEYAZGÜL:” TARİHİ ŞEHİR TARİHİ KİMLİĞİNE DÖNÜYOR, ASLINA DÖNÜYOR”

Yıkım öncesi konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül:” Bugün tairihi bir gün Şanlıurfa’ya uzun süre hizmet etmiş belediye binamızın yeni park alanı açmak için, Şanlıurfa’ya yeni meydanlar yeşil alanlar kazandırmak için eski haline dönüştürüyoruz. Şanlıurfa yaptığımız çalışmalarla tarihi kimliğine geri dönüyor. Şanlıurfa tarihi bir şehir, kadim bir şehir Şanlıurfa 12 bin yıllık mazisiyle bir tarih şehridir. Tarihi bir kimliği olan Şanlıurfa’nın kültürü, müziği, gastronomisi ile Şanlıurfa bir medeniyet şehridir. Bugün burada belediye binasının yıkımı aslında tarihi tekrar gün yüzüne çıkarmak ve Şanlıurfa’ya nefes aldıracak projeleri bir bir hayata geçirmektir. Tarihi şehir tarihi kimliğine dönüyor aslına dönüyor” dedi.

VALİ ERİN:”BELEDİYE BİNASININ YIKILMASIYLA BURASI FERAHA KAVUŞACAK”

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi “ Daha keşfedilecek çok işimiz var bir kısmı toprağın altında bir diğer kısmı ise toprağın üstündedir. Saklı olanları gün yüzüne çıkarmak, toprağın üzerinde olanları görünenleri de korumak bizlerin asli görevidir. Belediye binasının yıkılmasıyla burası feraha kavuşacak. Hemen arkasında bulunan tarihi yapılar gün yüzüne çıkmış olacak. Devamında yapılacak işler için ise bir kararlılık vurgusu olmuş olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şanlıurfa’ya bir meydan daha kazandırmak adına belediye binası yıkım programına geçildi.  Hep bir ağızdan ya Allah Bismillah denilerek eski ana hizmet binasına ilk kepçe vuruldu.

Programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin,  Ak Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Beeldiye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilgili daire başkanları birim müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.