Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, sadece alt ve üstyapı hizmetlerinin halka ulaşması yönünde değil bölgeye yeni iş alanlarının kazandırılması, Şanlıurfalı gençlerin istihdam edilmesi için de çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye’nin en genç illeri arasında ilk sırada yer alan Şanlıurfa’da Organize Sanayi Bölgesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve tamamlandığında 4500 kişiye iş imkânı sağlayacak olan fabrika inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ile ayakkabı üretim merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Şanlıurfa, Büyükşehir Belediyesinin yapımını sürdürdüğü fabrikalarla ayakkabıcılık sektörü için cazibe merkezi haline gelecek.

Fabrika yapım çalışmalarının hummalı bir şekilde sürdüğü Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Şanlıurfa’nın üretim ve istihdamına önemli ölçüde katkı sağlanacak. Yapılacak fabrikalarda 3 vardiya halinde 4500 kişiye iş imkânı sağlanmış olacak