2017 yılının Ağustos ayında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi çizilen ve Karayollarına onaylatılan proje, ödenek yetersizliği nedeniyle ağır aksak ilerliyor. Karayolları tarafından ödeneğin gönderilmemesi halinde projenin yapımının uzun yıllara sarkacağı belirtiliyor.

Trafik yoğunluğu had safhaya ulaştı.

Yapımının geçilmesi nedeniyle trafik yoğunluğunun had safhaya ulaştığı bölgede vatandaşlar mağdur oluyor. 2019’un Mart ayındaki yerel seçimle göreve gelen Büyükşehir Belediyesi, Karayollarının projesi olmasına rağmen vatandaşların mağduriyetinin kısmen de olsa giderilmesi amacıyla çalışma yaparak yolun bir kısmını trafiğe açtı. 

2019’un sonunda bitirilecekti.

Yine büyükşehir belediyesi tarafından konu defalarca ulaştırma bakanlığına rapor edilerek, projenin tamamının bitirilmesi noktasında çağrılarda bulunuldu. Öte yandan aynı tarihlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ederek konunun çözümü için destek istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Ulaştırma Bakanına projenin bitirilmesi için talimat verdiği basına yansıdı. Yine o tarihlerde, şantiye alanında çalışmaları inceleyen bazı milletvekili siyasetçilerin karayollarından aldığı bilgiye göre projenin 2019 Aralık ayının sonunda bitirileceği bildirildi.

Çalışmalar yavaş ilerliyor.

Şantiye alanındaki çalışmalara bakıldığında projenin ağır aksak ilerlediği görüldü. Gecikmenin nedeninin ise karayollarının müteahhit firmaya kurban bayramının ardından çıkarması gereken ödeneği çıkarmamasından dolayı kaynaklandığı iddia edildi. Ödeneğin gönderilmesi halinde projenin 5 aydan önce bitirilmeyeceği de iddialar arasında yer aldı. Çevik Kuvvet Köprülü kavşağının bitirilmemesi nedeniyle Eyyübiye çevre yolunda kazalara davetiye çıkaran kavşağında yapımına başlanılamadığı öğrenildi. Karayolları Genel Müdürlüğünün Şanlıurfa’ya olan bu tutumu ve siyasetçilerin de birlik ve beraberlik halinde konunun çözümüne ilişkin yeterli ilgiyi göstermemesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

MEDYAURFA.COM

İLGİLİ HABERLER...