Derenin bazı bölümlerinde zemininde meydana gelen çökmeler, bazı bölümlerinde de zemin meyilinin doğru yapılmamış olması dolayısıyla su birikintileri meydana geliyor. Ortaya çıkan kötü kokular vatandaşları rahatsız ederken Ceylanpınar Belediyesi tarafından derede rutin temizlik yapılmasına rağmen dere zeminin uygun olmaması dolayısıyla kötü koku, haşereler ve kötü görüntünün önüne geçilemiyordu.

ANTEP DERESİNİN 4 KM'LİK KISMI YENİLENECEK

Devlet Su İşleri (DSİ)'ye yapılan müracaatlar neticesinde Antep Deresinin 4 KM'lik kısmı programa alındı. Konu hakkında bilgi veren Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, Antep Deresinin 4 KM'lik kısmında DSİ tarafından zemin yenilemesi yapılacağını söyledi. Daşkıran, "2016 yılının sonundan bu yana Belediye Başkanımız Menderes Atilla'nın talimatlarıyla DSİ Bölge Müdürlüğüne 4 KM'lik kısmının betonarme ile yenilenmesi talebimiz vardı. Edindiğimiz bilgilere göre bu talebimizin ek projeye alınarak kısa vadede çalışmalara başlanacak." diye konuştu.

SU AKIŞINI ENGELEYEN ALANLARDA ZEMİN BETONLANACAK

 Antep deresinin son bin 600 metrelik kısmında da zeminde beton olmamasından dolayı sazlıkların oluştuğunu ve su akışına engel olduklarını belirten Daşkıran, bu bölümün zemininin beton yapılması için müracaatta bulunduklarını ve bu çalışmanın da ek projeye alındığını ifade etti. Daşkıran ayrıca bunlara bağlı olarak Maden Mahallesinde yapılan dere çalışmasında da kalan son bir Km'lik kısmında yapımına devam edileceğini aktardı.

DEREYİ TEMİZ TUTALIM

Mevlana Mahalle sakinlerinden Ahmet Sağ da dere çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya teşekkür ederek, "Derede bir hafta önce temizlik yapıldı. Vatandaşlar olarak dereye sahip çıkmalı ve dereyi temiz tutmalıyız. Ayrıca derenin devamının zemini taş beton olmadığından dolayı burada biriken sular ve balçık dolayısıyla kokudan ve haşereden geçilmiyor. Bu alanın da bir an önce yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.