Ceylanpınar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Antep deresini temizleyerek yeni bir görüntüye kavuşmasını sağladı. Ceylanpınar Belediyesi, ilçe genelinde bulunan dereleri daha sağlıklı hale getirmek için mesai kavramı gözetmeksizin  dere temizlik çalışmalarına devam ediyor. Ekipler özel ekipmanlı araçlar yardımıyla ilçe merkezinden geçen derelerin içinde biriken yosun ve balçık gibi pislikleri temizliyor.

ÇALIŞMALAR BELİRLİ ARALIKLARLA SÜRECEK

Ceylanpınar Belediyesi'nin koordineli bir şekilde yürüttüğü çalışmalarda amaç sivrisineklerin ve sıcak havanın etkisiyle oluşabilecek kötü kokuların önüne geçmek. Tüm dere yatakları yapılan program kapsamında sırayla temizlenirken çalışmalar ilerleyen zamanlarda da belirli aralıklarla sürecek.  Kötü koku ve sinek oluşumunu engellemek adına ekiplerin gerçekleştirdiği hummalı çalışmadan vatandaşlar da oldukça memnun durumda. 

"YENİ BİR BETORNAME VE BUNA EK OLARAK SU AKIŞINI SAĞLAYACAK BİR KUYU KAZIMI YAPILACAK"

Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, Antep Deresi'nin altında zeminin değişeceğini ve dereye su akışı sağlanacağını ifade etti. Daşkıran, "İlçemizin orta kesiminde bulunan ve 5-6 mahalleyi kapsayan taşkın suyunu karşılayan Antep deresindeyiz. Son 4 yılda bu deremizin 15'nci defadır temizliğini yapıyoruz. Muhtarlarımızın da yanında bir müjde vermek istiyoruz. Şu anda belediye başkanımız Ankara'da, bu dere ile alakalı bir projemiz var. Dere zemininde çatlama ve çökmeler meydana gelmişti. Bununla ilgili bir proje geliştirdik. 7 kilometre uzunluğundaki derenin tabanı yeni bir betorname ve buna ek olarak su akışını sağlayacak bir kuyu kazımı yapılacak. İlçenin girişi olan Kepez'den su bırakılırken, su akışı sayesinde derede çöp birikme diye bir durum olmayacak. Başkanımız Menderes Atilla Ankara'da bu proje için çaba gösteriyor. 2018 projeleri arasında bu dere projesi de yer alacak. Dere konusunda biz de belediye olarak vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Dereye lütfen çöplerini dökmesinler. Konteynır varken dereye çöp dökmezsen bu temizliği de ayakta tutmuş oluruz.   Bu dereyle ilgili yakında daha güzel çalışmalarımız olacak" dedi.

"DERE RAHAT BİR NEFES ALACAK"

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Sağlam, yapılması planlanan proje ile birlikte derenin rahat bir nefes alacağını belirterek, "Adnan başkanımızın dediği proje faaliyete geçtiği zaman ortaya güzel çalışmalar çıkacak. Daha önce bu dere Ceylanpınar Belediyesi tarafından defalarca temizlendi. Daha önceden derede pislikler ve çamurlar birikiyordu. Ancak bahsi geçen proje ile beraber dere rahat bir nefes alacak. Ben emeği geçen başta Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederim" diye konuştu.

"YAPILACAK DERE PROJESİ İLE İLÇENİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK"

Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Bubo Delen, yapılması planlanan dere projesi ile ilçenin çehresinin değişeceğinin altını çizerek, "Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ile sürekli istişareler yapıyoruz. Bütün Ceylanpınar biliyor ki, bu dereler defalarca temizlendi ve temizlenmeye de devam ediyor. Ancak vatandaşlarından bu konuda duyarlı davranması ve çöplerini dere yerine konteynıra atması gerekiyor. Yapılacak dere projesi ile ilçenin çehresi değişecek. Ben emeği geçen başta Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

"MENDERES ATİLLA'NIN GÖREVE GELMESİYLE SÜREKLİ TEMİZLENMEYE BAŞLADI"

Mahalle sakinlerinden Hamdi Alem, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın görev gelmesiyle derelerin sık sık temizlendiğini ifade ederek şöyle konuştu:

Daha önce yıllarca Antep Deresi'nde çektiğimizi herkes biliyor. Ancak şu anda öyle bir problemimiz yok. Başkanımız Menderes Atilla ve Ceylanpınar sayesinde artık dere ile ilgili bir problemimiz kalmadı. Eskiden dereler yıllarca temizlenmezken, Menderes Atilla'nın göreve gelmesiyle sürekli temizlenmeye başladı. Eskiden burada kokudan duramazken, şu anda ise koku ile ilgili bir sorun kalmadı. Vatandaşlarımızda da ricamız çöplerini lütfen dereye atmasınlar."