Karaköprü İlçesi Doğukent Mahallesi 3309 ada 1 parselde 101 dönümlük Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi alanı ile Batıkent Mahallesi 761 nolu parselde yaklaşık 52 dönümlük Sağlık Tesis alanı ( hastane ) olan bu taşınmazlar toplamda 150 dönüm olup imar plan değişiklikleri ile Konut alanına dönüştürülmüştü. Ancak TMMOB Şehir Plancılar Odası tarafından açılmış olan dava sonucunda; ilgili usulsüzlükler Danıştay kararı ile iptal edilmişti.

Danıştay kararı ile iptal edilen imar plan değişikli 9 Nisan 2021 tarih 3804 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile onaylanan plan değişiklikleri, 21.04.2021 tarihi itibarı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Karaköprü Belediyesi ve İlgili Muhtarlıklarda ilan askıya çıkmış bulunmaktadır. İmar Kanunu ve ilgili mevzuatlarına aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay kararı ile iptal edilen, bu uygulamanın tekrarlanmasına Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı ve Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Başkanlığı itiraz dilekçesi verdi. 

İtiraz dilekçelerini Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı adına Basın Yayın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı C.Cahit Coşkun verdi. Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Başkanlığı adına ise itiraz dilekçesini Karaköprü İlçe Başkanı Yusuf Ziya Ural, verdi. 

İl Başkan Yardımcısı Coşkun ve İlçe Başakanı Ural, yaptıkları açıklamada; “Şanlıurfa İlimiz’de ve Karaköprü İlçemiz’de Hastane ve Doktor yetersizliği nedeniyle, çoğu Vatandaşlarımız tedavi ve Ameliyat olmak üzere Diğer İllere gitmektedirler.

Şanlıurfamız’da hastane sayısının arttırılması ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için  Karaköprü İlçesi Doğukent Mahallesi 3309 ada 1 parselde 101 dönümlük Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi alanı ile Batıkent Mahallesi 761 nolu parselde yaklaşık 52 dönümlük Sağlık Tesis alanı ( hastane ) olan alanların bir an önce yeniden hastane yeri olarak değerlendirilmesini talep ediyoruz” dediler.