Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatları doğrultusunda hayat bulan Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda asfalt çalışmaları da tamamlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve kısa bir süre sonra vatandaşın hizmetine sunulacak olan Türkiye'nin en büyük Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda bu kez asfalt serim çalışmaları  tamamlandı. Şanlıurfa'da gençlere ve geleceğe yönelik yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, daha bilinçli bir toplum yetiştirmek adına çocuklara trafik kuralları ve kültürünü henüz yetişme çağında iken kazandırmak için Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nı Şanlıurfa'ya kazandırıyor. Bu kapsamda çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediği Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda asfalt serim çalışmaları da tamamlandı.

BAŞKAN BEYAZGÜL: HEDEFİMİZ BİLİNÇLİ BİR NESİL YETİŞTİRMEK

Türkiye'nin en genç şehri Şanlıurfa'da gençlik potansiyelini iyi bildiklerini belirten Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, amaçlarının daha bilinçli bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi. Atılan tüm adımlarda gençliği düşünerek çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Beyazgül, "Kurum olarak en büyük zenginliğimiz olan gençlerimize yönelik yatırımlarımıza devam edeceğiz. Spor, kültür ve sanat alanlarında gençlerimize olan yaklaşımlarımızı eğitimin her alanında da sürdürüyoruz. Bu anlamda Çocuk Trafik Eğitim Parkımız çocuklarımızın eğitim açısından gelişmesine büyük katkı sunacaktır" dedi.

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI

32 bin metrekare yeşil alan üzerine ve 14 bin metrekare kullanım alanı üzerine tasarlanan Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda aynı anda 140 öğrenci eğitim alabilecek. Engelli öğrencilerin de unutulmadığı projede öğrenciler, akülü araçlar kullanarak trafik eğitimi almış olacak. 3 adet bina, açık hava dersliği, çocuk oyun parkı ve bir yonca kavşağı, yaya geçitleri, yaya üst geçitleri, sinyalize kavşaklar, kontrolsüz kavşaklar, dönel kavşaklar, hemzemin geçitler, tünel, kasisli yollar, otobüs durakları, alt geçitler, üst geçitlerin bulunduğu bu minyatür şehirde gelecekteki trafik sorunlarının azaltılması hedefleniyor.