Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren tiyatro grubu, Turgut Özakman’ın yazdığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kadir Kırıcı’nın yönettiği “Duvarların Ötesi” adlı oyununu, Hilvan İlçesindeki Gençlik Merkezi Konferans Salonunda sergiledi. Tiyatro gösterimine Başkan Fevzi Demirkol, Hilvan Cumhuriyet Savcısı İsmail Özsoy, Hilvan Başsavcısı Burak Özer, Hilvan İlçe Emniyet Müdürü Nuriye Sarıyer ve vatandaşlar katıldı.

Cezaevinden kaçmış dört hükümlünün rehin aldığı genç kızın öğütlerini dinleyerek teslim olmaya karar vermeleri ve daha sonra öldürülmelerini anlatan oyun, Hilvanlıların beğenisini topladı. Haliliye Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren tiyatro kursunda aldıkları eğitimle sahne alan oyuncular, oyunun sonunda izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Tiyatro gösteriminin ardından konuşan Başkan Bayık, Haliliye Belediyesi ile kardeş belediye olduklarının altını çizerek, tiyatroculara teşekkür etti.

Başkan Fevzi Demirkol da, konuşmasında Haliliye Belediyesi olarak insan odaklı çalıştıklarını ifade etti. Haliliye Belediyesi tiyatro grubunun 5- 6 aylık çalışmalar sonunda bu oyunu sahnelediğini vurgulayan Başkan Demirkol, oyunu izlemeye gelenlere de teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından Başkan Aslan Ali Bayık tarafından Başkan Fevzi Demirkol’a tablo hediye edildi.