Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ilçenin tanıtımı ve ilçede yapılan faaliyetleri göstermek adına toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Baydilli ilçede görev yapan lise okul müdürleri ve eğitimcilerle bir araya gelerek ilçedeki müzeleri ve bilim merkezini gezdirdi.

Yapılan programa ev sahibi Başkan Baydilli’nin yanı sıra Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz, Karaköprü Belediye Meclis Başkanvekili Şıh Müslüm Korkmaz ve ilçedeki liselerde görevli okul müdürleri ile eğitimciler katıldı.

Gezi turu öncesinde eğitimcilerle bir süre sohbet edip eğitim için yaptıkları çalışmaları ve projeleri anlatan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, daha sonra ilçeye kazandırdıkları Oyun ve Oyuncak Müzesi, Müslüm Gürses Müzesi, Sinema ve Basın Müzesi ile El Battani Bilim, Uzay ve Havacılık Merkezini gezdirerek tanıtımını gerçekleştirdi.

Yapılan tüm müzelerin ve bilim merkezinin gençler için, geçmişle gelecek arasında bir köprü oluşturulup gençlere aktarılması için yapıldığını eğitimcilere ileten Başkan Baydilli, tüm okullardaki öğrencilere müzelerin ve bilim merkezinin kapısının her zaman sonuna kadar açık olduğunu ifade etti.

Program sonrası bir açıklama yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, eğitimciler ile birlikte çok verimli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederken, “İl Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve ilçemizde görevli okul müdürlerimizle bir araya gelerek güzel bir gezi gerçekleştirdik. Onlara ilçemizde bulunan müzelerimizi ve eğitime çok büyük katkısı olacağına inandığımız bilim merkezimizi gezdirip tanıtımını yaptık.

Onların da okullarındaki öğrencilerini buralara getirip öğrencilerin faydalanmasını sağlayacağına inanıyoruz. Bilim Merkezimizde özellikle bilimle ilgili çok değerli eğitimler verilecek, gençlerin bilimle tanışması ve bilimin eğlenceli halini keşfetmesi sağlanacak.

Ben tüm hocalarıma programımıza katılımlarından dolayı çık teşekkür ediyorum ve eğitimli yeni nesiller yetiştirme görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt ise çok güzel bir programla değerli müzeleri gezdiklerini dile getirirken, “Karaköprü Belediye Başkanımıza bu güzel davetleri ve gezileri için teşekkür ediyorum. Çok güzel ve değerli müzeleri kazandırmışlar, özellikle gençler için bilim ve tarihin birleştiği önemli bir bilim merkezi oluşturmuşlar.

Çocuklarımız bilim merkezinde bilimin hem tarihini hem de bilim yapmayı öğrenecekler. Bu gerçekten öğrencilerin ufkunu açacak, onların gelişimine yön verecek bir çalışma olmuş. Ben Metin Başkanımıza bu güzel kazanımlar için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Karaköprü’de görev yapan okul müdürleri ve eğitimciler de davetleri için Başkan Baydilli’ye teşekkür ederken, çok verimli bir gezi olduğunu ileterek eğitime verilen katkı nedeniyle şükranlarını ilettiler.