Balıklıgöl platosunda yer alan Tarihi Arasa Hamamı, Tarihi Gümrük Hanı ile bölgede bulunan tarihi çarşıların gün yüzüne çıkarılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile acele kamulaştırma yetkisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine verilen ve yıkım kararı çıkarılan Özdiker Kuyumcular Çarşısı’nın yıkılarak yerine meydan yapılmasına bölge esnafı desteklerini açıkladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar doğrultusunda Özdiker Kuyumcular Çarşısında bulunan 122 işyeri yıkılarak yerine meydan yapılması kararlaştırıldı.

Yıllardır tarihi hanların önünü kapatan ve görüntü kirliliği oluşturan çarşı için verilen kararın yerinde olduğunu ifade eden çarşı esnafları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin başlatacağı meydan çalışmasına destek verdiklerini açıkladılar.

Turizm potansiyeli yüksek olan tarihi hanlar bölgesinin cazibe merkezi haline getirilmesi için Özdiker Kuyumcular Çarşısının yıkılmasının yerinde bir karar olduğunu anlatan esnaflar yıkım çalışmasının bir an önce başlamasını istediler.

Özdiker Kuyumcular Çarşısının yıkılmasıyla birlikte Tarihi hanların gün yüzüne çıkacağını belirten bölge esnafları güzel bir proje ile birlikte kent turizminin daha da artacağına dikkat çektiler. Bölge esnafları çarşının bir an önce yıkılıp Şanlıurfa turizmine kazandırılmasını istediler.