Kayıtların kabul edildiği sınav merkezinde dersler önümüzdeki günlerde başlayacak.

Milletvekili Yazmacı öğrenci evinde sahur yaptı Milletvekili Yazmacı öğrenci evinde sahur yaptı

Şanlıurfa’nın sosyo-ekonomik yönden en dezavantajlı ilçesi Eyyübiye’de, gençlerin üniversite sınavlarında başarılı olmalarını temin etmek amacıyla daha önce eğitim otakları ve gençlik merkezlerinde verilen eğitim desteklerini, özel dershane hizmetlerini aratmayan binalara taşıyan Eyyübiye Belediyesi, Yenice Mahallesi’ndeki sınav hazırlık merkezinin hazırlıklarını tamamladı.

Eylül ayında 200 öğrenciye kapılarını açan Onikiler Mahallesi Sınav Hazırlık Merkezi’nden sonra gelen yoğun talebe cevap verebilmek adına Yenice Mahallesi’nde ikinci sınav hazırlık merkezinin kurulması için çalışmalara başlayan Eyyübiye Belediyesi, burada da çevre mahallelerde yaşayan 200 gencin eğitimine önemli katkılar sağlayacak bir binayı özel dershane niteliği kazandırdı.

Dört kattan oluşan Yenice Sınav Hazırlık Merkezi’nde düzenleme ve tefrişat işleri tamamlandı. Önümüzdeki günlerde derslerin başlayacağı merkezde, sınıflar, çalışma salonları, dinlenme alanı gibi ayrıntılar yer alıyor. Üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerin motivasyonu için tüm ayrıntıların düşünüldüğü merkezlerindeki dersler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin destekleriyle alanında uzman öğretmenler tarafından veriliyor.

Ailelerinin maddi durumu incelendikten sonra merkeze kabul edilen öğrenciler, burada verilen hizmetlerin tamamından para ödemeden faydalanıyor. Soru bankaları ve gerekli kitapları Eyyübiye Belediyesi tarafından temin edilen öğrencilere internet, çay, kahve ve kek ikramı da ücretsiz veriliyor.

Bütçesinin yarısından fazlasını ilçe gençliğinin eğitimini destekleyecek projelere ayıran Eyyübiye Belediyesi, bunun ilk meyvelerini geçen yıl yüzlerce genci üniversiteli yaparak almıştı. 2023 yılında ilçede dört ayrı noktada sınav hazırlık merkezi oluşturmayı hedefleyen belediye, yeni kurulacak iki sınav merkezi için de çalışmalarına devam ediyor.