Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu kentsel dönüşüm konusuna, Eyyübiye Belediye Meclisi'nden somut bir hamle geldi.

Eyyübiye Belediyesi radikal bir karar alarak, ilçe genelinde hem dağınık hem de kötü bir görüntü oluşturan oto tamirhanesi, marangoz, hurdacı gibi birçok işletmenin çevreye zarar vermesinden ve birçoğunun ruhsatsız olmasından dolayı hepsinin Uğurlu Mahallesine taşınması için Meclise yazılı önerge sundu.

Kentsel Dönüşüm, Çevre ve Sağlık ile Kentsel Estetik Komisyonu başlıklı rapor ve önerge de ‘’Şuan da ilçe merkezimizde oto tamirhanesi, marangoz, hurdacı gibi birçok işletme bulunmaktadır. Bunların çevreye verdiği zarar ve rahatsızlıklar görülmektedir. Bir çoğunun iş yeri açma ruhsatı olmadan çalıştırdığı işlemlerin mevcut Uğurlu mahallesinde yapılan sanayi sitesine taşınması çevreye verilen zarar ve rahatsızlığın önüne geçerek kontrol edilmesini de kolaylaştırılacaktır’’ ifadeleri yer aldı.

Konuyla ilgili önerge ‘’Ruhsatsız tamirciler, Kentsel dönüşüm, Çevre ve Sağlık ile Kentsel Estetik Komisyonundan geldiği şekliyle oylandı oy birliği ile kabül edildi’’ ifadeleriyle onaylandı.

Verilen karar ile Eyyübiye’deki tüm ilgili iş kolları hem aynı yerde olacak hem de kent geneli estetik olmayan kötü görüntülerden kurtulmuş olacak.

MEDYAURFA.COM