Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, kırsal mahallelerde yapılacak olan projeler için ilk startı verdi. Başkan Kuş, ilki Yardımcı mahallesinde yapılacak olan, kapalı semt pazarı, halı saha, taziye evi ve kütüphane için belirlenen alanda incelemelerde bulundu. göreve geldiği ilk günden itibaren çalışmalarıyla kamuoyunun takdirini toplayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, kırsal mahalleler de kompleks şeklinde tasarlanan projelerin startını verdi. İlki Yardımcı mahallesinde yapılacak olan ve içerisinde halı saha, kapalı semt pazarı, taziye evi ve kütüphane olan kompleks için, Belediye Başkan Yardımcı ve ilgililerle birlikte belirlenen alanda incelemelerde bulunan Başkan Kuş, alandaki yapıların yıkımına başlanacağını ve projenin yıl sonuna doğru bitirilip, vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

Yardımcı mahallesiyle başlayacak olan ve diğer kırsal mahallelerde de devam edecek olan projeyle ilgili konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, “ Bir yanda koronavirüs ile mücadelemiz tüm hızı ile devam ederken bir yandan da Belediyecilik vazifelerimizi bir bir yerine getiriyoruz ve çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Şuanda Kırsal mahallemizdeyiz. Hem yapılan işleri yerinde denetliyor hem de yapacağımız projeler ile ilgili gerek halkımız ile gerek muhtarımız ve birim müdürlerimiz ile istişare ediyoruz. Şuanda Yardımcı Nahyamızdayız. Buraya çok modern bir projemiz var. Büyük bir kompleks yapılacak ve kompleksin içerisinde taziye evi, halı saha, kapalı semt pazarı ve kütüphane olmak üzeri yaklaşık 10000 metre kare üzerine inşa edeceğimiz alanı tasarlıyoruz. Yapılan incelemeler sonrası ilgili Başkan Yardımcımıza ve birim müdürlerimize talimatımızı verdik ve en geç 1 ay içerisinde alan üzerinde bulunan yapıların yıkımı gerçekleşecek ve projemizin hayata geçmesinin ilk adımlarını atmış olacak. Yıl sonunda Yardımcı Mahalle sakinlerimize bu projeyi kazandırmış olacağız. Büyük köylerimizde bu projelerimiz devam edecek, akabinde Uğurlu Mahallemiz , Karaali Mahallemiz , Payamlı Mahallemiz ve diğer mahallelerimize bir bir bu projelerimizi kazandıracağız. “ dedi.

Başkan Kuş’un çalışmalarından memnun olduklarını belirten Yardım Mahalle Muhtarı Salim Aslan,” Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Kuş’a çok teşekkür ediyoruz. Bizim mahallemize yapacakları çalışmalardan dolayı mahallem adına tekrar teşekkür ediyoruz. Buraya yapacakları projede çocuklarımız parka kavuşacak, halı sahaya kavuşacak , kütüphaneye kavuşacak bizi unutmayan bize hizmet eden Başkanımıza teşekkür ediyoruz. “ şeklinde konuşurken vatandaşlar ise şunları söyledi,” Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’a  gece gündüz çalışmasından dolayı şehir ve kırsal ayrımı yapmadan hizmetlerinden dolayı şahsım adına Başkanımız Mehmet Kuş’a Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslıhan ve Eyyübiye Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Başkanımız çok güzel çalışıyor, çok güzel hizmetleri var. Mahallemizin her tarafını pırıl pırıl etti, memnunuz kendisinden. Gece gündüz demeden çalışmalarını takip ediyoruz, durmadan çalışıyor. Mahallemize kazandıracağı alan için çok teşekkür ediyoruz.”