Park alanını genişletmek için bazı evlerin istimlak edilmesiyle ilgili vatandaşlarla da görüşen Başkan Kuş,” İnşallah kısa süre içinde Hacıbayram mahallemize de yeşil alan kazandırmış olacağız. Vatandaşlarımızla görüştük. Alanı genişletmek için bazı evleri istimlak etmeyi düşünüyoruz. ” dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Hacıbayram mahallesinde yapılacak parkın alan tespiti için incelemelerde bulundu. Başkan Kuş,” İnşallah kısa süre içinde Hacıbayram mahallemize de yeşil alan kazandırmış olacağız” dedi. Yemyeşil Eyyübiye hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Eyyübiye Belediyesi, ilçe genelinde adeta yeşil seferberliği başlattı. Farklı mahallelerde birçok parkın yapımı devam ederken, yeşil alan sıkıntısı yaşayan bölgeler için de fizibilite çalışmaları sürüyor. Yıllardır yeşil alan talebi olan mahallelerden biri olan Hacıbayram mahallesi de Başkan Kuş’un girişimleriyle yeşil alana kavuşuyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Mahalle Muhtarı İbrahim Akdemir ve mahalle sakinleriyle birlikte mahallede yapılacak olan park alanında incelemelerde bulunup, parkın daha da genişletilmesi için vatandaşlarla görüştü. Bazı evlerin istimlak edilmesiyle devasa bir yeşil alanı mahalleye kazandırmak isteyen Başkan Kuş, vatandaşlarla görüşüp istimlak konusunda yardımcı olmalarını istedi. Hacıbayram mahallesinin yeşil alan ihtiyacını karşılamak için çalışmalara başladıklarını belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, kısa süre içinde çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Her buldukları boş alanı değerlendirdiklerini ve bu alanları ilçeye yeşil alan olarak kazandırdıklarını söyleyen Başkan Kuş, “Hacıbayram mahallemizde incelemelerde bulunduk. Vatandaşlarımızın yoğun olarak talep ettiği konulardan biri yeşil alandı. Muhtarımızla birlikte alan tespiti için incelemelerde bulunduk. Arkamda gördüğünüz alan enkazdı ve moloz yığınlarıyla doluydu. Yeni yapılan okulumuzun yanındaki bu alanı değerlendirmeye ve mahallemize park olarak kazandırmaya karar verdik. Başkan yardımcılarımıza ve birim müdürlerimize talimat verdik ve molozları temizlediler şuanda da park yapım çalışmalarına devam ediyorlar. inşallah bir ay içerisinde mahallemize park kazandırmış olacağız. Hacıbayram mahallemiz geniş ve büyük bir mahalle bu küçük park yeterli olmayacak, bu parkımızın etrafında bulunan 5 -6 evimiz var.  Vatandaşlarımız ile görüşeceğiz makul bir fiyat verirlerse istimlak edip Hacıbayram mahallemize geniş ve büyük bir park kazandıracağız inşallah. İstimlak konusunda vatandaşlarımızın da duyarlılığına ihtiyacımız var. İnşallah onlar da mahallelerine katkıda bulunacaklar. Ben muhatımıza mahallesine olan aşkından ve gayretinden dolayı teşekkür ediyorum. “şeklinde konuştu.

Başkan Kuş’a mahalle sakinleri adına teşekkür eden Mahalle Muhtarı İbrahim Akdemir ise,” Okulumuz yapıldıktan sonra okulun etrafındaki hafriyat yıllarca kaldı ve aynı şekilde. Biz Başkanımıza bu hafriyattan dolayı talepte bulunduk ve başkanımız çağrımıza hemen dönüş yapıp yerinde incelemek istedi. Burada yapılacak parkın küçük olduğunu gördü ve vatandaşlarımızla görüşüp bazı evlerin istimlak edilerek parkın büyütülmesini konuştuk. İstimlak yapılacak evlerdeki vatandaşlarımızla anlaşma sağlanırsa inşallah mahallemize daha büyük bir park kazandırılacak. Mahallemiz gecekondu durumunda. Başkanımızın yükünün ağır olduğunu biliyoruz. Allah yar ve yardımcısı olsun. Mahallem adına da yapılacak parktan ve diğer çalışmalardan dolayı Başkanımıza teşekkür ederim. “dedi.