İlçede Covıd-19 salgınından korunma tedbirleri sürürken, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri de ihtiyaç sahibi ailelere iftarlık sıcak yemek ve gıda siparişlerini evlerine ulaştırmaya devam ediyor.

Haliliye Belediyesi, ilçe genelinde vatandaşlara hizmet sunmak için çalışmalarına ara vermiyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkili olan ve henüz kontrol altına alınamayan koronavirüs salgını ile mücadelede tedbirleri artıran belediye, diğer bir taraftan da başlayan Ramazan Ayı hazırlıklarını tamamlayarak faaliyetlere başladı.

Bu kapsamda Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe genelinde başlatılan sıcak yemek dağıtımı ve gıda siparişlerini Ramazan Ayı’nın başlamasıyla birlikte artırılan yeni kapasite ile sürdürüyor.
Ekipler, belediyenin aşevinde hazırlanan iftarlık sıcak yemekleri ihtiyaç sahibi ailelerin soflarına koymaya devam ediyor. Yine aynı kapsamda vatandaşların siparişleri üzerine hazırlanan gıda paketleri adreslere teslim ediliyor.

Öte yandan pandemi nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağında da çalışmalarına devam eden Zabıta Müdürlüğü ekipleri, açık olan fırınlarda maske, eldiven gibi covıd-19’dan korunma tedbirleri kapsamında uyulması gereken tedbirleri denetledi. 

Hijyen ve gramaj denetimi de yapan ekipler, belirlenen kurallara uymayan iş yerlerine cezai işlem uygulanacağı uyarısında bulundu.